Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
2.1k vizualizari
Senior (8.1k puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
Deci pana la urma chiar conteaza pe unde a umblat apa pe care o bem!? Adica poate sticla de plastic sa-mi influenteze mie apa?
0 0
Nu cred că e vreo diferenţă. Dacă ar fi fost, ar fi apărut până acum informaţii credibile în presă.
Cantităţile de eventuale substanţe nocive trebuie în cantităţi nesemnificative.

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Da este o diferenta destul de mare. sticlele de plastic contin in compozitia lor anumite chimicale daunatoare corpului.  

Daca transportul acestor sticle de plastic s-ar face in anumite conditii de siguranta atunci apa ar fi potabila, dar cum nu se impun reguli despre transport si depozitare, aceasta ar putea fi expusa soarelui, chimicalele din sticlele de plastic intrand in apa. Conform anumitor studii, aproape toate apele de pe piata ce sunt vandute la sticle de plastic sunt contaminate, apa de la chiuveta fiind mult mai sanatoasa decat apa imbuteliata. Cum lumea nu e informata, aproape toata lumea bea doar apa la sticla crezand ca e mai sanatoasa.

Cea mai sanatoasa solutie ar fi ca fiecare sa-si monteze filtre de apa potabila la chiuveta. Acestea elimina clorul, plumbul, parazitii, poluantii, gustul si mirosul neplacut, lasand sa treaca mineralele bune pentru organism.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Nu cred că apa îmbuteliată în sticle de plastic e dăunătoare sănătăţii. Care-s datele care ne-ar spune asta?

Şi ce-i aşa special cu filtrele astea? ce se întâmplă cu paraziţii opriţi de filtre? Rămân în filtre? Şi tot aşa, de la o zi la alta, se tot strâng acolo paraziţi, iar niciunul nu trece de filtru? De unde ştim aşa ceva? Şi cum sunt mineralele astea faţă de restul? Mai mici, mai mari? De ce doar ele trec, iar restul nu?
1 0
quark inteligenta ta ma uimeste. Oricare din intrebarile de mai sus au raspunsuri logice ce se gasesc pe orice gard. Bine ca nu ai intrebat de ce 2x2=4 si de ce ninge afara.

aici ai unul din sutele de articole care exista pe net despre pericolele apelor imbuteliate la sticla de plastic.
http://www.stopco2.ro/2012/11/26/apa-imbuteliata-in-sticle-de-plastic-%E2%80%93-daunatoare-mediului-si-sanatatii/

Iar legat de filtrele de apa, acestea se schimba la un interval de timp.   Asa cum oamenii spala o farfurie dupa ce manaca din ea si nu mananca la infinit dintr-o farfurie plina de resturi asa si filtrele de apa logic ca se schimba la anumite intervale de timp 3,6,12 luni.

Aceste filtre speciale sunt facute exact cat sa filtreze toti parazitii. Avand in vedere ca moleculele de apa se pot infltra prin site de ordinul micronilor, este foarte usor sa filtram orice impuritate ce se gaseste in apa. Nu am gasit un video care sa explice exact marimea parazitilor dar iti pot spune ca sunt de ordinul miiilor mai mari fata de filtrele prin care poate trece doar apa. Deci filtrarea lor este in proportie de 100%.
...