Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
951 vizualizari
Din mini-discuţia pe care am avut-o cu Gabriela, mi-am dat seama că vorbesc în necunoştinţă de cauză. Aşadar, cum a luat naştere fotonul? De ce a fost necesar ca acesta să apară?
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Fizica
0 0
Pai cum cand a aparut? Fotonul e cuanta de energie, deci intrebi cand a aparut energia?
0 0
Nu pot sa-ti spun exact cand au luat nastere fotonii, dar pot sa-ti spun ca existau la momentul Planck, adica 10 la puterea -43 secunde dupa Big-Bang.

De ce "a fost necesar sa apara" ?  Pentru ca asa au cazut zarurile in momentul Big-Bang ! Cand o sa stim mai multe despre natura Big-Bang o sa aflam de ce Universul nostru are actualele caracteristici/ legitati.

4 Raspunsuri

2 plusuri 5 minusuri
Salut,din cata cunostinta am asupra contextulu inu ma mot exprima decat ipotetic constietizand ca ,,fotonul,,(cuanta de lumina)este principala particula,, responsabila,,de tot ce exista in( interactiuni electromagnetice)..absolut toate formele de lumina indiferent de,, soiuri,, se compun din fotoni si aici ma refer si la factorii de lumina-(mai putin vizibila)..

  Primul test stiintific de a concepe un model( cropuscular al luminii a apartinut Gassendi prin anii 1600 daca nu ma insel ,apoi dezvoltat de mai multi savanti ca Newton si imbunatati (modernizat la scara)la inceputul secolului xx,lea nu de altul decat Albert Einstein(1917)cand aceasta ,,cuanta,,servea la explicarea anumitor ,,fenomene observate experimental,,ce nu puteau fi explicate la vremea aceea printr,un model clasic al luminii...un exemplu-(radiatia corpului negru)sau (efectul fotoelectric) -- (efectul Hertz)-pe vremea aceea -- (emiterea de electroni din materie in urma absorbtiei de raze electromagnetice) ca ex-- radiatia ultravioleta,razele X
Junior (1.4k puncte)
0 0
Nu ti-am cerut sa imi zici ceea ce stiam deja despre foton. Deasemenea, nu te-am intrebat cand au fost descoperiti fotonii, ci cand au aparut acestia, stiintific vorbind. De ce au creat legile fizicii fotonul?
0 0
si de ce folosesti asa de multe paranteze? :))
0 0
))butonez pe tel,si imi m,ai scapa..))
0 0
sa nu,mi spui si tu ca ,,domnita,,ca nu stiu sa scriu..)),dar alta varianta nu am deocmadata..imi scapa virgula,parantezele ..unele dintre ele chiar nu le pun eu..asa vad pe ecranul asta mic ca se posteaza...sunt virusat..))
0 0
sunt de cand lumea atunci))de cand a fost creat universul
0 0
probabil ca ai dreptate. Dar DE CE sunt de cand lumea si CUM au aparut?
0 0
mai nu cred ca a fost vre-un om  la timpul respectiv de fata ca  sa fie martor la acest fenomen .Tot ce putem face e sa emitem ipoteze netestabile si conveniente ca mai apoi sa le aparam cu indarjire. Istoria o demonstreaza
3 plusuri 1 minus

cum a luat naştere fotonul?

Dumnezeu a zis sa fie lumina.

De ce a fost necesar ca acesta să apară?

Pentru ca Dumnezeu a vazut ca era un lucru bun.

0 0
Deci nu stia dinainte ca lumina este buna, a trebuit sa experimenteze ca un amarat ! Deci nu este atoatestiutor, deci nu exista dumnezeu ! :)
0 0
Sunt sigur că hâtrul de HarapAlb glumeşte, dar nici de glumă nu e bun un atare răspuns.
0 0
Are sens :)) Daca puneai afirmatia "a vazut ca era un lucru bun" inainte de "sa fie lumina" te votam negativ, pentru ca nu putea vedea inainte de a crea fotonii. Dar ai pus lucrurile in ordinea corecta, deci un vot pozitiv :)
@Truth. Hulesti, hulesti,  fiule! :)
3 plusuri 0 minusuri

Fotonii au apărut odată cu Big Bangul.

Întrebarea referitoare la necesitatea apariţiei fotonului nu cred că poate primi un răspuns, altul decât pur speculativ şi neserios, cum ar fi: pentru a face lumea noastră posibilă.

Senior (11.9k puncte)
1 plus 2 minusuri
Rabdare!  Peste o mie sau un milion de ani,  cineva s-ar putea sa stie raspunsul. Asa ca, putintica rabdare.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Cu atitudinea asta nu cred ca s-ar mai afla vreodata :)).
...