Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 1 minus
316 vizualizari
In anul 1908 in mijlocul tinutului siberian a avut loc cel mai mare impact posibil de pe Terra,dupa cum afirma majoritatea cercetatorilor stiintifici ai planetei.Explozia a fost mai mare aproape de 1000 de ori  decat a celei de la Hirosima,iar misterul inca nu este elucidat....multi spun ca explozia a fost a unui metorit...altii teoretizeaza un experiment militar,dar ce forta putea produce un astfel de eveniment...cand prima bomba atomica a fost construita tocmai dupa aproape 4 decenii....
Junior (1.4k puncte) in categoria Fizica

2 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

După câte am citit pe acest subiect, opiniile înclină câtre un meteorit.

Interesant e că primele imagini s-au făcut în zonă după 20 de ani de la impact. Probabil că cercetări imediate ar fi oferit detalii importante cercetătorilor.

Iată mai jos probabil cea mai reprezentativă poză făcută pe timpul misiunii din 1927.

Tunguska

Senior (11.9k puncte)
1 plus 0 minusuri
Din cercetari se crede ca explozia a fost cauzata de un meteorit sau fragment de cometa care ar fi explodat probabil in aer.Nu s-a gasit nici o urma de crater in zona respectiva,totusi evenimentul este tratat ca si impact.

Estimarile privind energia exploziei se incadreaza intre 5 si 30 megatone TNT si a fost de cca 1000 ori mai puternica decit bomba atomica de la Hiroshima .Explozia a afectat vegetatia pe aproximativ 2200 kilometri patrati.
Experimentat (1.6k puncte)
...