Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
1.6k vizualizari
Junior (928 puncte) in categoria Matematica
0 0
De demonstrat nu cred ca se poate decat daca iei fiecare om si ii numeri firele de par din cap. Cred ca s-ar putea determina maxim probabilitatea ca luand doi oameni, ei sa aiba acelasi numar de fire de par pe cap. Nici asta nu stiu cum s-ar face, dar pare mai posibil :)).
0 0
un exemplu de demonstratie practic dar absurd ar fi sa iei un nr n de persoane. Sa ii tunzi pe fiecare la 1 mm. Apoi sa ii razi in cap perfect. Daca gasesti 2 persoane care au fix acelasi gramaj de par atunci inseamna ca au acelasi nr de fire de par.  ( e doar un exemplu absurd !)
0 0
Bun, dar sunt persoane care au fire de par de grosimi diferite, care au parul mai uleios sau mai uscat, etc. Nu cred ca ai ajunge undeva cantarindu-le. In plus, ti-ar trebui un cantar extrem de fin, sa simta diferente de masa a unui fir.

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Un om are în medie circa 100.000 fire de păr pe cap. În orice caz, putem presupune liniștiți că absolut toți oamenii au sub 1 milion de fire (iar dacă există excepții, ele sînt extrem de rare). Cum populația planetei e de ordinul miliardelor, rezultă că în mod inevitabil există cel puțin 1000 de oameni (nu doar 2) care au același număr de fire de păr.

Verificarea concretă ar fi nepractică, pentru că numărul firelor de păr variază de la o oră la alta. În fiecare zi ne cad cîteva zeci de fire de păr, deci pentru o verificare ar trebui să ni se numere firele de păr în fiecare minut.
Expert (12.9k puncte)
0 0
nu cred ca numarul de 7miliarde ar un nr relevant ca cel putin 2 oameni sa aiba acelasi nr de fire de par.
Asa cum fiecare are o alta amprenta a degetelor, a limbi, a incheieturii, a ochilor, etc, la fel poate fi si cu firele de par.
0 0
Eu cred că e relevant. Într-un orășel de 10000 de oameni este posibil ca fiecare om să aibă alt număr de fire de păr. În schimb la o populație de 7 miliarde este imposibil, pentru că ar însemna ca marea majoritate a oamenilor să aibă peste 1 milion de fire (și știm că asta e fals). Deci numărul este nu doar relevant, ci esențial.

Dar demonstrați dumneavoastră. Nu înțeleg în ce constă analogia cu amprentele. Numărul de amprente posibile depășește cu mult numărul de oameni, în timp ce numărul de numere posibile de fire de păr este mult mai mic.
1 0
Raspunsul domnului Japan mai pe scurt. 5 copii pot lua dintr-un cos de la 1 la 4 mere . Exista cel putin  2 copii care au luat acelasi numar de mere.
0 plusuri 0 minusuri
Tind sa cred ca exista doi cheliosi pe planeta asta. Un exemplu e suficient. Dalai Lama si Traian Basescu, de cand si-a taiat suvita.
Novice (339 puncte)
...