Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 3 minusuri
538 vizualizari
Junior (928 puncte) in categoria Matematica
0 0
aceasta afirmatie am pus-o si la filosofie dar eu am schitata o demonstratie matematica (bineinteles ca poate sa fie o aiureala de aceea vreau o confirmare sau nu).
0 0
Dar de ce nu vrei să ne spui ce ai minte când vorbeşti despre numărul de întrebări şi cel de răspunsuri. Ţie ţi se pare că e o întrebarea cu sens? Mie nu.

Care e demonstraţia matematică de care vorbeşti?
0 0
in intervalul (0;1) sunt exact atatea numere cate sunt in intervalul (1;+∞)
(0;1) numarul de intrebari   (1;+∞) numarul de raspunsuri.
De altfel si geometric   doua segmente necongruente contin un numar egal de puncte.
0 0
si nu o sa fiu nervos daca o sa-mi spuneti "sarac..." dar despre asta in partea cealalta.
0 0
luand drept statistica acest forum care are foarte putini utilizatori poti remarca o medie de cel putin 5 raspunsuri la o intrebare ( cu tot cu comentarii) deci raspunsul ar fi ca numarul de raspunsuri ar fi egal sau mai mare intotdeauna.
0 0
Intotdeauna nu asteptam raspunsuri ci RASPUNSUL.De altfel CRED ca este si in interesul cunoasterii.
0 0
fiecare om e diferit. Daca o intrebare primeste 100 de raspunsuri. Crede-ma ca nu toti vor considera acelasi raspuns a fi cel mai bun si implicit "raspunsul". Poate mie imi place un anumit rasp, tie altul s.a.m.d.
0 0
dap,depinde si de intrebare.Sunt intrebari cheie la care nu gasesti decat un singur raspuns,amu depinde si de setea de cunoastere e.t.c.

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri

Intrebare (ca sa raspund la afirmatie): infinit = infinit ?

Despre fiecare informatie si fiecare cuvant pot fi formulate mai multe intrebari. La unele intrebari nu vei gasi raspuns pentru ca nu intrebi pe cine trebuie, la altele nu vei gasi raspuns pentru ca nu exista iar la altele vei gasi mai multe raspunsuri (de obicei mai multe identice si mai putine diferite). Totul sta in cei pe care ii intrebi.

E adevarat ca exista intrebari fara raspuns, dar intotdeauna vor exista oameni cu destula imaginatie sau curiozitatea ca sa conceapa, respectiv, sa afle un raspuns cel putin acceptabil. Deci chiar daca numarul intrebarilor e infinit si numarul raspunsurilor e infinit, comparatia e ca in raspunsul lui trabuk, ca dintre infinitul din intervalul (0;1) si cel din intervalul (1;+∞), pentru ca fiecare intrebare are mai multe raspunsuri, si fiecare raspuns ridica mai multe intrebari => e un proces in bucla care merge la infinit.

Novice (270 puncte)
0 0
In legatura cu cele doua intervale ((0;1);(1;+∞)) nu ati inteles ca nu infinitul este important ci faptul ca fiecarui numar din primul interval ii corespunde un numar unic din al doilea interval.Functia bijectiva f:(0;1)--(1;+∞), f(x)=1/x.Despre multimile infinite si compararea lor poate altadata.
0 0
Am inteles. Eu am incercat o comparatie si ramasesem fara imaginatie; vroiam sa spun altceva, fara sa ma gandesc la acea functie sau la orice alta demonstratie matematica, si anume ca numarul de intrebari si cel de raspunsuri sunt ca doua infinitati, nu pot fi numarate deci nu se poate sti daca sunt egale sau nu. Sa ma hazardez sa compar numarul de electroni din oceanul Pacific cu numarul de planete din univers?
0 0
Si mai sugestiv: daca pun intrebarea 1/2? ceilalti o pot percepe asa sau 2/4,3/6.........iar raspunsul prin f(x) este 2 celelalte raspunsuri de fapt sunt justificari ale altor intrebari.Cred ca sunt putin confuz dar doresc sa transmit ca fiecare intrebare isi are Raspunsul si nu raspunsurile ( care sunt date in functie de perceptia "raspunzatorului" asupra intrebarii adica raspund la cu totul alte intrebari chiar daca ca text sunt identice).
...