Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.2k vizualizari
Junior (928 puncte) in categoria Religie

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Accepţiunea comună este - cu minte puţină, nesofisticat, simplu.

Desigur, din cauza predicii de pe munte a lui Iisus, în care spune "fericiţi cei săraci cu duhul" cei religioşi au interpretări diverse pentru a-l scoate basma curată pe Iisus, dar şi pe cei săraci cu duhul.

Oricine ai fi, dacă ţi se va spune că eşti sărac cu duhul, vei fi nervos :)
Senior (11.9k puncte)
0 0
Raspunsul dvs.in registrul : liturghie - sedinta de partid ; spovedanie - autocritica, este acceptabil. In realitate aceasta expresie  provine numai din Crestinism, fiind prima dintre Fericiri. Singura explicatie este (dpdv religios) ca prima treapta spre "trezvie" este constientizarea ca nu esti induhovnicit, ca esti pacatos si atunci plangi dupa Duhul (plansul este de curatire).Am citit la comentariile categoriei Religie destule umori.Este sigur o diferenta intre omul rational - care cauta Adevarul si un mistic - care traieste Adevarul.
0 0
"Este sigur o diferenta intre omul rational - care cauta Adevarul si un mistic - care CREDE că traieste Adevarul." Asta ar fi formularea corectă.
0 0
Si rationalul are cunostinte acumulate prin credinta (cel putin tabla inmultirii cu credinta in doamna invatatoare),
1 0
Fals, trabuk. Încearcă să faci distincţie între credinţă (lipsită de orice fel de dovezi) şi convingere (atitudine rezultată în urma dovezilor). Deşi ambele par a avea acelaşi mecanism, personal nefiind în stare să avem toate experienţele necesare, unele nefiind repetabile, selecţia corectă a surselor de informare face diferenţa. Doamna învăţătoare ne-a învăţat tabla înmulţirii demonstrându-ne adevărul adunării repetitive pe când profesorul de religie ne educă la credinţă pentru că aşa spune Biblia (apel la autoritate şi argumentaţie circulară - ambele erori de logică). Una este învăţarea şi alta educaţia.
0 0
Permiteti-mi sa nu fiu de acord. Sper ca dialogul pentru dvs. nu trebuie sa aibe un castigator ci castigul.Sunt foarte curios sa va cunosc parerea  legata de intrebare.Cat despre falsul meu voi reveni.Eu inca mai am chiar si trileme.
0 plusuri 0 minusuri
Adica mai putin inteligent sa nu folosesc alt cuvint ca suna cam naspa si dupa or sa se supere crestinii.Ferice de cei saraci cu duhul,adica acei care vad lumea doar atit cu ochelari de cal aia nu vor sti ca exista si alte posibilitati,nu vad ca viata poate fi si mai frumoasa decti o stie el si ca urmare el atit stie ca viata este asa cum o vede si daca asa stau lucrurile atunci e ce nar fi fericit.Cind stii ca atit se poate accepti acel lucru.Cind stii ca se poate ,ca este loc si de mai bine deja incepi sa gindesti mai mult si asta nu da bine la biserica.Si na dat bine niciodata.
Junior (392 puncte)
...