Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
646 vizualizari
Una din explicații ar fi că becul ar putea pocni datorită temperaturii foarte scăzute din congelator; până aici de acord. Dar în iernile foarte geroase și afară putem avea temperaturi de -20...-25 °C; destul de recișor. În congelator (am folosit un termometru digital al cărui senzor l-am introdus timp de un sfert de oră înăutru) am cam -18-20 °C deci cam la fel ca în timpul unei ierni geroase. Becurile mașinilor nu pocnesc în astfel de ierni reci și în acest caz mă întrebam dacă un congelator ar fi prevăzut cu un astfel de bec pentru iluminare, acesta ar pocni? Ori nu se prevede acolo bec din alt motiv; de ex. congelatorul îl deschizi mai rar ca frigiderul.
Novice (306 puncte) in categoria Fizica

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Congelatorul nu are sistem de iluminare pt ca asa dupa cum ai scris,nu este cazul deoarece se deschide mult mai rar decit frigiderul.

Daca producatorul considera necesar monta 1-2 led-uri de putere pt iluminare,in loc de becuri cu incandescenta,care oricum dau ceva caldura unde chiar nu e cazul.
Experimentat (1.6k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

 

de ce compari tu becurile de pe strada cu becurile din casa.
Sunt fel si fel de becuri. Cele stradale sunt cu vapori de mercur.
Ai vrea ca jumate de frigider sa-ti ocupe un bec cu mercur care se aprinde in 5-10 min ??
 Adica sa deschizi congelatorul si sa-l tii deschis 5 min pana se aprinde becul ??? Sa-ti mai si explodeze sa faca numai mercur in frigider ???
Am dat doar un exemplu. Sunt si becuri care se pot monta fara probleme dar nu vad utilitatea.
Senior (6.9k puncte)
...