Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
558 vizualizari
Experimentat (1.6k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Marturisesc ca nu stiu precis,dar in mod ciudat de la revolutia industriala nivelul de CO2 din atmosfera,CFC-urile,echilibrul chmic al oceanului planetar,pedosfera,litosfera,au fost afectate intr-un mod cum nici un deazstru natural nu le-ar putea produce;omul a creat un cumul de cauze,al caror efect prin sumarea lor,poate fi considerat cresterea anormala,intr-un mod accelerat a temperaturilor medii anuale,precum si grave dezechilibre in toate bio-invelisurile Terrei.As mai adauga faptul ca.vorbind pe plan general,omul are un comportament gen parazit,el nefiind util naturii,ci replicandu-si propriile gene in organismul planetei,iar ca si in cazul virusurilor,efectul este unul cert:distrugerea gazdei.
0 0
Este interesanta ideea care se desprinde din comentariul tau justy, in special la sfarsit ,dar ce nu inteleg eu este de ce oamenii nu se gindesc si la ziua urmatoare ,la cei care vin dupa noi si aici ma refer strict la supravietuirea speciei .
0 0
Pai dar oamenii nu distrug in mod intentionat,ci e pur si simplu natura lor;genele noastre sunt "egoiste",am citit carti de genetica,si se pare ca ele sunt structurate in asa fel incat sa ne pese exclusiv de noi insine,si de familia noastra,pana la maxim a 2-a generatie,deci daca dupa opinia noastra personala consideram ca ei sunt in siguranta datorita actiunilor noastre,ne cam doare in cot de restul.

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

 

"Principalele gaze cu efect de sera din atmosfera sunt dioxidul de carbon, metanul, oxizii de azot, cat si gazele care contin fluor, clor sau brom.
 
Gazele cu efect de sera pot ramane in atmosfera perioade de timp ce pot fi masurate in luni de zile sau... in milenii, iar gradul in care fiecare dintre aceste gaze afecteaza clima este foarte diferit.
 
Cel mai daunator gaz de sera, CO2, imprastiat in atmosfera de om, este si cel mai greu de indepartat, timpul sau de rezidenta fiind de sute de ani. Perioada de rezidenta, in atmosfera, a metanului este de cativa zeci de ani.
 
"Metanul intra in anumite reactii chimice, in atmosfera, care-l transforma si-l indeparteaza mai repede, perioada sa de rezidenta fiind de cativa zeci de ani. Aceste reactii chimice nu se petrec insa si in cazul CO2, acesta fiind motivul pentru care dioxidul de carbon din urma ramane mai multe sute de ani in atmosfera", a declarat climatologul Roxana Bojariu.
 
Intre 65% si 80% din dioxidul de carbon imprastiat in atmosfera se dizolva in oceane intr-o perioada cuprinsa intre 20 si 200 de ani, iar restul dispare in peste 200 de ani continuand sa afecteze clima. Metanul insa nu persista in atmosfera mai mult de 12 ani, iar oxizii de azot, mai persistenti decat metanul, raman in atmosfera aproximativ 114 ani"
 
 
Terra avea capacitatea sa absoarba toate gazele cu efect de sera produse de animale, incendii, vulcani si alte calamitati neprevazute.
Deci raspunsul la intrebare este clar ca excesul de gaze cu efect de sera produs de om este prea mare avand consecinte pe termen lung.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Corecta expunerea, cu mentiunea ca Terra detine mijloace de autoreglaj - dar numai pe termen lung (in termeni geologici - nu in cei curenti).

Problema este ca impactul uman produce schimbari prea rapide. In acest sens, iata un studiu foarte recent, care se dorea sceptic, dar care a fost nevoit sa confirme acest lucru:
http://berkeleyearth.org/results-summary/
0 0
Excelent raspunsul,nu stiam ca CO2 persista atat de multi ani(sute) in atmosfera si in link-ul de mai sus situatia nu se prezinta deloc acceptabila.
...