Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Contul se valideaza de admin in cel mult 24 de ore.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.4k comentarii

2.4k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
178 vizualizari
Chiar as avea nevoie de niste raspunsuri bine documentate, de aceea va cer parerea :) Ar fi si mai bine daca imi recomandati chiar o universitate, nu doar tara.
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Fizica
editat de

2 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
A trecut vremea mea, dar daca as avea din nou 18 ani, mi-ar placea sa fie SUA. Se pare ca de pe acolo provin cei mai multi laureati Nobel pe fizica (si nu numai) si cred ca sistemul lor de predare e ideal pentru o stiinta cum e fizica. Cred ca americanii, asemenea limbii pe care o vorbesc, sunt cei mai pragmatici oameni din lume, iar de aici decurg o serie de caracteristici ale sistemului lor de invatamant benefice predarii cu mare succes si a intelegerii stiintelor exacte.

Si ideal ar fi, dupa mintea mea, ca dupa ce termini de studiat pe acolo sa fugi la LHC sa lamuresti problemele inca nelamurite ale fizicii moderne!
Senior (7.9k puncte)
0 0
Eh vedem :)
3 plusuri 0 minusuri
In primul rand gandeste-te ce limba straina vorbesti mai bine. Eu am crezut ca stiu limba engleza foarte bine, si cand am fost plecat prin alte tari si a trebuit sa vorbesc despre inginerie si toti termenii specifici domeniului meu, am obervat ca nu imi gasesc cuvintele.

Poti sa procedezi in felul urmator, sa faci o facultate de fizica la noi, si daca iti place si te descurci foarte bine, poti pleca cu bursa in strainatate, sau dupa ce termini si dai la doctorat o sa ai posibilitatea sa-l faci in strainatate, si sa fii si bine platit, tu continuandu-ti studiile inca 3-4 ani( depinde de doctorat. Am avut colegi care in decursul doctoratului au avut ocazia sa se duca la conferinte in anglia, germania, franta, america ( pe banii facultatii) in plus de asta erau si platiti.  Deci nu te-as sfatui sa pleci din prima la o facultate in strainatate decat daca te dau banii afara din casa, sau stai prost cu prietenii, sau vrei sa scapi de anumite persoane... Oricum sa pleci de unu singur la un drum de 4-5 ani prin alte tari nush cat de bine ar fi.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Pai cu engleza ma descurc cel mai bine. M-am gandit la varianta ta: sa fac facultatea in Romania si dupa aceea sa plec, dar am zis totusi sa va mai intreb si pe voi, sa vad ce si cum :)
0 0
sa stii ca chiar daca iti place o materie foarte mult si te descurci foarte bine in generala sau liceu , se poate ca la facultate sa nu-ti mai placa !
Mie mi-a placut foarte mult matematica si am fost forte bun in scoala, dar la facultate m-am lovit de anumite materii pe baza de matematica care m-au scarbit.
0 0
na pai ma gandesc ca asa e la orice materie, sunt aspecte care nu te atrag
...