Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
17.9k vizualizari
Junior (373 puncte) in categoria Tehnologia Informatiei

4 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Daca nu miroase a ars nimic si restul componentelor functioneaza, atunci te uiti cu mare atentie la ea ( la tranzistorii in forma de cilindru, sunt destui, si care ii vezi bombati inseamna ca s-au ars.)
Senior (6.9k puncte)
0 0
Ciprian la tranzistori sau la condensatori te referi pt ca stiu ca de regula condensatorii sunt bombati un pic?
0 0
ups greseala mea. Normal ca condensatorii :D
1 plus 0 minusuri
Pentru tanarul care a raspuns vis a vis de tranzistori/condensatori. Condensatorii electrolitici nu se ard tinere, cel mult se strapung. Cei de pe placa umflati nu inseamana neaparat o placa arsa...cel mult nefunctionala sau instabila.
Novice (169 puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Mi-e teama ca niste condensatori umflati nu desemneaza o placa de baza arsa, ci una care poate fi reparata prin inlocuirea lor. In multe cazuri insa nu este vizibil niciun defect pe placa, insa este totusi arsa prin  vreun loc obscur. In acest caz troubleshootingul placii de baza se face prin excludere.

Incepi prin a testa sursa. scoate-o din calculator, caut mufa mare si conecteaza cu o sarma indoita cablul verde cu unul negru la alegere. bag-o in priza fiind pregatit sa o scoti repede daca se intampla ceva. Daca incepe sa se invarta ventilatorul sursei inseamna ca sursa este in regula. Daca se intampla orice altceva: nimic, fum, siguranta sarita a casei, incendiu :) etc. inseamna ca sursa nu mai este bună (de obicei miroase oricum a fum cand se arde chiar si cand este oprita.)

Daca sursa este ok, insa calculatorul tot nu porneste (coolerele nu se invart, led-ul de putere nu se aprinde) sunt sanse maxime ca problema sa fie o placa de baza arsa. Procesoarele nu prea au probleme  si au multe sisteme de protectie la supraincalzire, memoriile se mai defecteaza insa permit macar calculatoruui sa porneasca inainte sa auzi niste beep-uri prin unitate presupunand ca ai un pcspeaker conectat. Hard diskurile se busesc mereu, insa calculatorul porneste si poti vedea un mesaj de eroare pe ecran. Placa video rezuta de obicei in ecran negru, insa calculator pornit si ld-uri aprinse.
Novice (301 puncte)
0 0
"Incepi prin a testa sursa. scoate-o din calculator, caut mufa mare si conecteaza cu o sarma indoita cablul verde cu unul negru la alegere. bag-o in priza fiind pregatit sa o scoti repede daca se intampla ceva."
Nu inteleg ce ai vrut sa spui
0 plusuri 0 minusuri
fa o inspectie vizuala: condensatoare umflate, trasee explodate, circuite integrate sau tranzistori explodati. Daca nimic nu se observa vizual, scoate-o din sistem si testeaz-o in alte conditii: alta sursa, RAM, CPU si placa video( daca e cazul).
Novice (119 puncte)
...