Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 1 minus
657 vizualizari
Junior (1.4k puncte) in categoria Istorie
0 0
O intrebare mult mai consistenta ar fi fost: A fost Revolutia din 89 un fals? Dupa clarificarea acestui lucru, in situatia unei concluzii afirmative, ar urma cu necesitate identificarea vinovatilor.
0 0
Mie mi se pare o prostie să spui „falsa revoluție”. Ce anume a fost fals la ea? S-a produs cu participarea semnificativă a maselor? S-a produs. A dus la schimbarea semnificativă a regimului? A dus. Deci nu numai că a fost revoluție adevărată, ci și una de succes. Din cîte revoluții, revolte, răscoale, răzvrătiri și răzmerițe a avut poporul ăsta de-a lungul secolelor, cea din 1989 a fost cea mai reușită: a încheiat un regim totalitar și opresiv (poate unii au uitat cum se trăia atunci) și a pornit trecerea rapidă la democrație. Că democrația nu e raiul pe pămînt și că nimic nu e perfect, asta e altă chestie. Nu revoluția e de vină. Ce și-au dorit oamenii în 1989 --- desființarea regimului comunist, libertate economică, libertate de mișcare, libertate de expresie, alegeri democratice etc. --- s-a împlinit, ceea ce e un lucru imens. Azi puteam încă să suferim cot la cot cu Coreea de Nord.
0 0
deci aici trebuie sa,ti spun ca esti venit sigur de pe alta planeta....nu,mi vine sa cred ca mai exista persoane pe acest pamant ca noi romanii ne,am trezit peste noapte si am facut o revolutie,...sunt f curios colega daca erai nascut in acel timp...fara suparare...si sper sa nu te superi .....esti fantastic de penibil....
0 0
Cînd un om ca dumneavoastră îmi spune că sînt „fantastic de penibil”, eu mă simt flatat. Mulțumesc.

Constat că din nou vorbiți fără a spune nimic concret. Bănuiesc că e o trăsătură de caracter, ceva inevitabil.

La Revoluție eram deja student. Apucasem să aflu deci bine cît de grea era viața în regimul comunist, mai ales la nivelul psihologic ale relațiilor și libertăților sociale. Oricît de rău ar fi azi în România, tot e mai bine decît pe vremea lui Ceaușescu. Asta dacă nu ne lasă memoria.
0 0
ma bucur ca ai apucat sa vezi momentele ,,revolutiei,,...imi pare rau ca nu ai inteles nimic din ea...eu am fost soldat,...si pacalit ca si tine de cei care astazi inca isi mai bat joc de noi...nimeni nu,i perfect pe acest pamant daca vorbim de inevitabil...m,a interesat o parere a romanilor dupa 23 de ani de haos daca te referi la ,,concret,,...nici vb de altceva...

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
S-a scris mult pe subiect. Unele carti sunt si traduse. Revolutia romana este doar o operatie KGB si GRU. e drept, terenul era propice in Romania si, in genere, in Europa de Est. Rusia controla integral Romania dupa decembrie 89. Apoi s-a dus totul la vale si s-a prabusit si URSSul.
Senior (11.9k puncte)
0 0
deci am fost controlati de la bun inceput de U.R.S.S ,oare este posibil varianta precedenta mentionata de tine si in prezent,adica aceasi strategie?
0 0
adica ma gandesc ca aceeasi nuanta sub o alta forma(democratica)
0 0
@Adrian, forumul permite modificarea postarilor, nu e cazul sa postezi dublu.

@Quark, cred ca simplificam prea mult daca afirmam ca Revolutia romana a fost doar o operatie a serviciilor secrete. Realitatea este ca tensiunea era foarte mare, a fost nevoie doar de o scanteie - eu eram student atunci si am trait intens acele zile.

Iar ulterior, pur si simplu Ceausescu a fost tradat, mai exact in momentul in care s-a ridicat cu elicopterul de pe CC. De atunci a devenit doar un fugar.

In megalomania lui (si prostia), nu era pregatit strategic pentru astfel de rascoala, traia cu ideea ca poporul il iubeste si il doreste.
...