Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
360 vizualizari
Suntem predispusi genetic sa nu ne asumam erorile(greselile)ori este vorba despre educatia primita?
Experimentat (1.6k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
În momentul în care-ţi recunoşti o eroare îţi admiţi o slăbiciune. Orgoliul tău are de suferit. Mai mult, e vorba şi de o slăbire a stimei de sine. Admiterea în spaţiul public a unei erori conincide cu stigmatizarea: azi spui una, mâine spui alta, recunoscând că ai greşit. Probabil de asta politicienii nu sunt în stare să admită erori. Preferă să susţină o opinie împotriva evidenţei, decât să admită că în anumite împrejurări au judecat greşit ori au acţionat eronat.

Capacitatea de a admite o eroare nu cred că ţine în mare măsură de educaţia primită, în sensul că dacă ai o facultate nu vei fi mai înclinat spre aţi asuma erori. Dar cred că educaţie personală în acest sens ajută, dar este dificilă.

Nu trebuie ignorat şi factorul personalitate. Sunt convins că aţi cunoscut personalităţi de graniţă care nu ar recunoaşte nici sub tortură că au greşit, având un complex de superioritate infiorător.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Asa este dupa cum bine spuneti dar din nefericire ,de deciziile unor asemenea indivizi depinde in mare masura,poate chiar viata unor oameni dupa parerea mea.
1 plus 0 minusuri
In opinia mea cred ca este vorba despre orgoliu.De multe ori totul se reduce la orgoliu.N-am vazut niciodata vreo mangusta debordand de personalitate;oamenii insa au aceasta caracteristica mai mult sau mai putin pronuntata.orgoliul.

Orgoliul exista in fiecare dintre noi sub diferite forme iar de multe ori este chiar folositor,ma refer aici la momentele cand el are de-a face cu ambitia.De multe ori insa lipsa de educatie si comunicare duce ceea ce spui tu,imposibilitatea de a-ti recunoaste greseala etc
Novice (146 puncte)
0 0
Ai dreptate orgoliul exista in fiecare dintre noi,dar cind depaseste bunul simt,cred ca individul respectiv cade in dizgratie,banuiesc ca se considera un tip ambitios si cu multe calitati, pe care restul nu le au.
...