Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
Pune o întrebare

Newsletter


3.5k intrebari

6.7k raspunsuri

15.3k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
198 vizualizari
Si daca exista de cine este influentata, de forta gravitationala a Terrei sau de nucleul satelitului care inca nu s-a racit .Ce parere aveti ?
Experimentat (1.6k puncte) in categoria Terra-Univers
editat de

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Nu doar ca este posibil, ci ii exista activitate seismica. In misiunea apollo 11 or pus baietii ceva senzori de detectare a activitatii seismice, si cica misca ceva acolo :) dar nu prea mult.. :)

Later Edit: http://www.npr.org/blogs/thetwo-way/2012/02/21/147205371/seismic-activity-may-mean-moon-is-not-dead-yet
Novice (151 puncte)
editat de
0 0
Multumesc pentru raspuns Oliver Rotter.
0 plusuri 0 minusuri
Salut, evident ca exista activitate seismica pe luna si nu numai.Si pe Soare si alte planete, chiar si pe stele se petrec astfel de activitati. Se presupune de catre specialistii in domeniu, ca activitatea seismica de pe planeta Marte a fost foarte intensa de-a lungul isoriei sale, actualmente intesitatea seismica fiind mult mai scazuta.

  Astronautii care au ajuns pe Luna, ofera detalii despre activitatea seismica a acesteia, care isi are originea la o adancime de cativa kilometri in interiorul ei si despre care se crede ca sunt rezultate de forta gravitationala a Terrei. Cateodata apar chiar mici crapaturi la suprafata scoartei planetei, cand are loc procesul de eliberare a gazelor.

  Sa nu uitam totusi ca Luna s-ar fi format dintr-un material similar cu al Terrei acum 4,6 miliarde de ani in urma unei coleziuni cunoscute sub denumirea  de ,, Impactul Gigantic,, cand un corp de marimea aproximativa a planetei Marte a lovit Terra la  scurt timp dupa aparitia Soarelui si a sistemului solar.

  Cenusa rezultata in urma impactului a ajuns pe orbita din jurul pamantului, dupa care s-a racit, s-a condensat, determinand aparitia numeroaselor corpuri, care la randul lor, omogenizandu-se, au format unicul satelit al Terrei.
Junior (1.4k puncte)
editat de
...