Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 2 minusuri
1.9k vizualizari
Stiu că există multe mărturii, dar cum nu cunosc personal pe cei care susțin fenomenul nu pot să cred in totalitate. Dacă vreunul dintre dumneavoastră a avut succes in tratarea vreunei afectiuni cu această metodă sau orice asemanător rog să dea detalii. Mulțumesc anticipat!

P.S. Eu am miopie si poate si altele, nu am fost la oftalmolog fiindcă nu vreau să îmi spună că trebuie să port "proteze" toată viața.
Junior (994 puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
Dacă din diverse motive, inclusiv muncind, ajungi să-ţi pierzi un picior, nu o să porţi proteze ci o să te "balansezi universal" - da de-ţi creşte la loc piciorul?... cam asta spui tu aici!

Miopia are şi cauze genetice, se ştie de exemplu că posesorii de ochi albaştri, deşi sunt simpatici, au o problemă, ochii lor sunt ceva mai sensibili. Nu e o ruşine, asta este situaţia, trebuie să accepţi exact la fel ca şi pe un handicap, doar că e vorba de unul mult mai uşor.

Ochii noştrii sunt foarte mulţi utilizaţi nu numai pentru a privi peisajele, ci muncind, studiind, concentrarea în aceste situaţii supunând ochii la eforturi peste nivelul fiziologic normal. Miopia are în mod sigur ca o cauză importantă, uzura prematură a ochilor, iar asta e din nou o chestiune de accepţiune. De fapt unele dintre afecţiunile ochilor, în legătură cu miopia, sunt cuprinse în cadrul bolilor profesionale, mulţi dintre cei care muncesc cu un calculator, sau care citesc mult, ajung să poarte ochelarii din necesitate.

Tratamentele alternative, tehnicile de control mental sunt ok, însă e extrem de greu sau imposibil de dovedit că sunt intr-adevăr funcţionale punctual, pe o anumită problemă, iar tehnica medicală lucrează pe bază de dovadă clară. Problema este că ochelarii sunt o tratare a efectului, cauza e tot acolo, iar o revenire a vederii în parametrii iniţiali este dacă nu imposibilă (cine şi-a pus ochelarii pe nas, nu-i mai dă jos decât când doarme), doar rareori posibilă şi extrem de timidă.

2 Raspunsuri

3 plusuri 1 minus

Metoda Bates face parte din teoriile alternative. Nu are nicio legătură nici cu cauzele miopiei, nici cu remedierii acesteia. Dacă ar fi funcţionat, am fi făcut toţi asta, nu ne-am mai fi dus  la oftalmolog.

E bine să nu crezi în poveşti nemuritoare când e vorba de sănătatea ochilor tăi.

P.S. Faptul că nu te duci la doctor doar îţi creşte riscul de a-ţi agrava problemele. Ar trebui să fii conştient de un lucru: mersul la oftalmolog nu te obligă la nimic. Du-te, vezi ce ai, apoi, în cunoştinţă de cauză, stai cu miopia ta, fără ochelari. Măcar poţi să-ţi verifici evoluţia în cunoştinţă de cauză.

Senior (11.9k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Metoda Bates nu numai că nu funcționează, dar e și periculoasă. Altfel spus, e mai rea decît o frecție la un picior de lemn.

Dacă aveți probleme cu vederea, neapărat mergeți la doctor. Apoi veți alege între a vă trăi întreaga viață în ceață și a purta „proteze”.
Expert (12.9k puncte)
0 0
Observ ca scepticismul in privinta metodei Bates atinge niste culmi impresionante. Problema este in felul urmator: daca autoritatea spune ca asa nu e bine,nu e bine deci iar noi trebuie decat sa credem fara sa ne indoim niciun pic. In cazul de fata nu numai ca metoda Bates functioneaza dar practicile autohtone de "imbunatatire" a vederii nu fac altceva decat sa agraveze simptomele. Pentru mine a functionat si countinua sa functioneze dar pentru sceptici nu cred ca o sa functioneze niciodata.
0 0
Eu nu vă cred că în cazul dumneavoastră a funcționat. Fie mințiți cu intenție, fie doar aveți impresia că vi s-a îmbunătățit vederea. De altfel de peste un secol de cînd a fost propusă, metoda Bates încă nu și-a dovedit în mod obiectiv eficacitatea. Tot ce există sînt doar zvonuri, neverificate clinic. Ca urmare scepticismul nu numai că e justificat, dar e singura atitudine rezonabilă.

Placa asta cu „autoritatea spune și noi trebuie să credem” o aud mereu la cei care susțin teorii abracadabrante, fie că e vorba de fizică, de istorie, de lingvistică, de medicină etc. Nu există nici o autoritate care să impună adevărul. Adevărul se impune de la sine, încet-încet, pe măsură ce avansează cunoașterea.
0 0
AdiJapan, spun aici ceva ce a functionat in cazul meu: am 44 de ani, nu port ochelari (inca) si nu am nevoie de ochelari (in acest moment). Pe la varsta de 33 de ani am simtit ca mi se abureste privirea. Senzatia a fost pe un interval de vreo 1 saptamana, fara sa fac nimic deosebit cu ochii si fara nici o imbunatatire de la sine. Pe parcursul a doua saptamani (asa imi aduc aminte, ca aufost cam 2 saptamani) am facut zilnic cam un minut pe zi un fel de gimnastica oculara: focalizam degetele de la mana mai aproape sau mai departe, apoi priveam un obiect la distanta. Dupa cele 2 saptamani nu am mai avut senzatia de privire impaienjenita. Senzatia de privire impaienjenita (sau aburita) am avut-o si dupa alti vreo 3 ani. Acelasi fel de gimnastica mi-a fost suficienta sa imi revina claritatea vederii. Am ajuns la concluzia ca ochiul se adapteaza la situatiile in care este pus: daca este utilizat pentru o perioada mai mare numai la vederea de aproape - isi pierde puterea de a se acomoda la vederea la distanta. Acum privesc de multe ori pe zi si obiecte apropiate, si obiecte indepartate si inca nu am nevoie de ochelari.

Nu stiu daca ce-am aplicat eu este metoda Bates sau nu, de asemenea nu stiu daca as fi avut nevoie de ochelari - daca nu faceam aceste asa-zise exercitii - sau se rezolva de la sine.

Asa cum acupunctura sau masajul terapeutic nu dau rezultate in toate cazurile in care sunt aplicate - este posibil ca unele metode mai empirice sa nu dea rezultate in toate cazurile, dar eu zic ca se poate sa si functioneze.
0 0
Mulțumesc. După cum v-ați dat seama, experiența aceasta a dumneavoastră nu dovedește mare lucru.
...