Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
1.0k vizualizari
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Diverse
0 0
Si politica e o stiinta?
0 0
de ce n-ar fi?
0 0
Ca mai toti oamenii Basescu a facut si greseli pe care, lucru rar la politicieni, le-a si recunoscut. In comparatie cu presedintii de dinainte, a fost totusi un presedinte care a incercat sa faca ceva util pentru Romania, sa intareasca institutiile statului. A reusit in mare parte, avand in vedere impotrivirea acerba a politicienilor corupti din propiul partd si din celela lte mai ales.In momentul de fata alternativa sa avem la conducere plagiator sau un mascarici, care deja au inceput sa puna tara la INDEX fata de Europa, acest lucru provocand inflatie reflectata in viata de zi cu zi si care, mai grav, ne schimba directia spre Moscova, ma face sa sa nu fiu de acord cu demiterea lui Traian Basescu.

4 Raspunsuri

3 plusuri 3 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Pentru cine intereseaza poate ca are importanta.

Pe mine nu ma afecteaza nici direct nici indirect, demiterea lui. Nu o sa merg la referendum cum nu am mers nici la vot.

Dupa parerea mea niste bani destul de multi aruncati de pomana. Si cu 2 luni si fara, dar de ce sa nu aruncam cu bani ???

Masurile de austeritate care le-a luat au fost bune. Singura problema e ca nimeni nu face nimic impotriva coruptiei. Inca se fura ca in codru, cu licitatii false la preturi de zeci de ori mai mari. La mine pe strada in momentul de fata se schimba bordurile.

Si ce chestie se scot si se pun acelasi tip de borduri la aceleasi dimensiuni. Cele vechi avand doar vreo 2 ani vechime. Asta inseamna a fura cu cap.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Coruptia a fost, este si va fi si dupa Basescu. Nu el a inventat-o. Dar se pare ca acum vor si altii sa mai fure "putintel"
0 0
Sunt de acord cu tine în mare parte, exceptând faptul că ai impresia că nu te afectează nici măcar indirect şi că nu mergi la vot.
Aristotel spunea în Politica următoarele: cel care nu trăieşte în societate este ori fiară ori zeu. Or, de bună seamă, observ că faci parte din social, ceea ce nu te scuteşte de efectele mai mult sau mai puţin directe ale deciziilor care se iau.
Nu ştiu dacă ştii, dar tot în Grecia antică (căci acolo sunt rădăcinile noastre lingvistice şi filosofice), cel care nu participa la adunările cetăţeneşti, refuzând categoric să voteze sau să opineze, era numit "idiotes". Iar înţelesul nu este departe de cel actual.
4 plusuri 0 minusuri

Dacă va fi demis, ştiind faptul că a mai fost o dată suspendat cu acelaşi soi de argumente şi nu pentru că ar fi încălcat grav vreo regulă, orice preşedinte care va veni va fi un om de paie cu siguranţă! Cine are ochi de văzut, să vadă!

Junior (674 puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Parerea mea este ca problemele politichiei romanesti rezulta din modul deplorabil in care sunt scrise legile, (incepand cu Constitutia) si consecvent, modul in care se implineste Justitia. Iliescu si cu ciracii lui au facut un crochiu (cu vai, cu chiu) din mai multe sisteme constitutionale latine - nu se putea ceva mai saxon, mai eficient ?

In situatia in speta, conflictul constitutional provine din faptul ca suntem o struto-camila - republica semiprezidentiala.  Pai ori conduce Parlamentul, ori conduce Presedintele ?! Basescu a constatat ca Presedintele are importante puteri in stat si si le-a exercitat ! Desi la limita legii, nici vorba de "incalcari grave", dupa cum zice in Constitutie ! Iar in 2012 Curtea, spre deosebire de 2007, a balmajit ceva neinteligibil din care n-a reiesit deloc daca sunt sau nu "incalcari grave". Te crucesti cand citesti textele CCR, parca nu sunt judecatori, parca sunt poeti ! Vanare de vant !

Acum, votul meu:

- nu-mi este simpatic deloc Basescu (ar urma o lista lunga de epitete), nu l-am votat nicodata, DAR modul agresiv, neconstitutional, prostesc in cele din urma - in care s-au comportat asa-zisii lideri ai fostei Opozitiii m-a scandalizat.

Deci inaintea burtii si buzunarului (care POATE ca ar putea merge mai bine fara Basescu), aleg PRINCIPIILE, iar modul in care incearca sa-l debarce este abuziv ! Pentru prima oara din '90, n-o sa merg la vot !

Si oare de ce au decalat mandatul Presedintelui de cele parlamentare - nu in ideea unei independente intre cele doua puteri ? Poftim acum independenta, coabitare ! Imi frec mainile de bucurie la gandul ca Base o sa -i asculte pe toti inca 2 ani - probabil ca o urmareste si pe nevasta-sa. Caci s-a dovedit ca este singurul mod in care Justitia a facut progrese - DE FRICA !
Senior (8.7k puncte)
0 plusuri 3 minusuri
De furat se pare ca toti de pana acum au furat tara, insa niste conducatori care sa fure cu mai bun simt sunt bineveniti, schimbam rata furtului si e un pas pozitiv. La ce salariu are un presedinte, cu siguranta si voi v-ati autorasplati cu cateva mii din buget (cel putin).Salariul presedintelui daca nu ma insel este in jur de 1000 euro (cat un hamal in occident), o miza mult prea mica incat sa-ti doresti a fi presedinte, si totusi batalia pentru "Tron" e stransa. O solutie a statului Roman ar fi Republica Federala, fiecare zona a tarii cu propiile bugete, astfel daca Bucurestiul alege sa fure, poate Cluj, Iasi si Timisoara i-si vor investi banii. P.S. Eu sunt Ardelean si nu-mi convine sa investesc in Micul Paris.
Experimentat (1.7k puncte)
0 0
Toate unitatile administrative locale au bugete locale proprii, alimentate de taxele locale incasate de la contribuabili. Ma aflam acum 2-3 ani intr-un taxi intr-un oras mare din Transilvania, drumul era execrabil, iar taximetristul se plangea ca nu au strazi bune pentru ca banii merg la Miticii din Bucuresti. Mare i-a fost mirarea cand a aflat ca strazile se asfalteaza din taxe locale, adica bani obtinuti de Primarie si de la el, daca ar fi pornit aparatul de taxare, ceea ce "uitase" sa faca. M-a lasat in final la hotel, unde a avut nevoie de toata maiestria pentru a naviga printre grupurile de "fetite" afisate la vedere, in asteptare de clienti (italieni daca se poate, ca astia sunt mai sentimentali si, cine stie, poate se lasa cu casatorie). Am cinat la restaurantul hotelului si, dupa ce am platit consumatia, primind un bon nefiscalizat in schimb,  m-am dus spre camera, nu inainte de a refuza politicos un angajat al hotelului care m-a intrebat daca nu doresc o companie placuta pe timp de noapte. Am citit cate ceva din ziarele luate de la receptie - era un articol despre arestarea primarului de Cluj pentru coruptie (il comparau cu cel de la Baia Mare, am inteles ca aveau in comun tot coruptia) - dupa care m-am culcat. A doua zi de dimineata am luat un taxi spre aeroport, era alt taximetrist dar si el se vaita de drumuri. Asta era mai incult decat primul si nu stia cum e chestia cu bugetele care finanteaza Bucurestii, el il injura pe prefect. Am ajuns in final acasa la Bucuresti, unde AM ALES SA NU FUR si sa sper ( ca si tine probabil ) ca voi apuca sa traiesc intr-o Romanie civilizata dar, spre deosebire de tine, nu neaparat federalizata. Votul negativ e de la mine (primul).
0 0
Transilvania "stat independent", suna mai fain. (cu GreenCard pentru ceilalti frati rromani) =))
0 0
O glumă de doi lei. Nu ştiu dacă eşti ungur sau doar inconştient, dar românii au o vorbă: unde-s mulţi puterea creşte şi duşmanul nu sporeşte!
0 0
Daca eram ungur nu declaram Transilvania stat independent, ci o alipeam Ungariei. Apropo de putere, uneori altii te trag in jos.
0 0
Lasă c-aşa spun şi ungurii: vor autonomie!
Nu ştii niciodată cine pe cine trage în jos, mai devreme sau mai târziu se şi schimbă foaia!
0 0
Ok, poate am fost prea dur cu Romania Mare, important este sa fim 9 milioane la vot vorbind de interesul nostru comun. Eu voi fi pentru prima data, poate chiar merita. Jos tirania, pace.
0 0
Important este să fim cât mai mulţi implicaţi, indiferent de rezultatul referendumului.
Şi te rog, ai grijă să nu urmezi o cale greşită cu independenţa regiunilor mai mult sau mai puţin prospere, pentru că dacă mergi pe ea, vei ajunge inevitabil să spui (în urma separării Transilvaniei de exemplu) că şi Baia Mare sau Hunedoara te trage în jos. Şi atunci vei dispare ca stat, treptat dar sigur.
...