Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
3.1k vizualizari
Ultimele 3 au iesit intre varsta de 18 si 20 de ani, iar acum iese a 20-a. Apropiatii rad spunand ca doar copiilor le cresc masele. Sunt copil la 24 ani? :)) Am cautat pe Google un raspuns stiintific dar nu am gasit.
Experimentat (1.7k puncte) in categoria Corpul uman

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri

 

Adultii au 32 de dinti : 8 incisivi, 4 canini, 8 premolari si 12 molari. (cate 16 pe fiecare arcada)
Cred ca te referi la maselele de minte. Acestea nu au o varsta anume in care pot sa creasca. La unii  apar mai devreme la altii mai tarziu, sau mult mai tarziu. Deci nu e nicio problema daca iti creste tocmai acum. Problemele o sa apara daca cresc stramb sau sa te jeneze si sa fi nevoit sa le scoti.
Eu mi-am scos o masea de minte pt ca ma jena si de atunci am zis ca nici ca mai scot vreuna. O saptamana am mancat cu paiul.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Si pe mine ma deranjat cateva zile din cauza ca s-a deschis gingia; acum nu mai am probleme de acest gen.
1 plus 0 minusuri
Pot iesi chiar si la peste 30 ani. Sau pot sa nu iasa deloc. Este normal, iar maselele de minte oricum nu ies in copilarie, ci in adolescenta sau la varsta adulta.

Eu am avut una singura, crescuta tot pe la 20 si ceva de ani - deci a mea era prima, nu ultima ca in cazul tau. Din fericire nu a fost prea bine infipta in gingie, si acum cateva luni am scos-o preventiv, fara dureri sau alte probleme. Maselele de minte nu se plombeaza, cand incep sa se degradeze dentistul recomanda extractia, deoarece daca se cariaza se pot fractura si procedura e mai complicata si mai dureroasa.
Experimentat (2.6k puncte)
0 0
Cele 4 masele de minte cum spuneti ca se numesc sunt pe jumatate cat cele normale ca dimensiune, nu mai cresc, si asta-i bine ca altfel as fi ramas cu gura cascata =)). Merci pentru raspuns.
...