Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
865 vizualizari
Am un smartphone cu Android, pe care am configurat un cont de e-mail de la Google şi de pe care, în funcţie de locaţia în care mă aflu, accesez internetul prin intermediul unor reţele wireless fără parolă (când sunt disponibile).

Sunt expus vreunor pericole din punct de vedere al securităţii informaţiilor din contul de e-mail ori din memoria telefonului/  sim card-ului? Dacă da, ce pot face ca să mă protejez, în afară de metoda brută de a nu accesa astfel de reţele?
Senior (8.1k puncte) in categoria Internet
0 0
Am vazut la televizor un experiment in timp real, cu un program care iti permite sa accesezi un alt telefon/tableta/laptop ce foloseste o retea publica si sa vezi ce scrie persoana respectiva. Astfel poti afla parole cand isi acceseaza mailul, conturile bancare daca face o plata online etc.

Nu cred ca cineva poate avea acces la datele pe care le ai in memoria telefonului, dar nu pot spune sigur.
0 0
Un soft care-ţi permite să accesezi un dispozitiv la modul cum descri tu, e mult mai invaziv decât unul care permite accesul la datele memorate pe telefon!..
0 0
Este, ca poti ramane fara conturi si fara bani, in functie de la ce folosesti internetul. Cert este ca e posibil, din moment ce am vazut demonstratia, desi nu cred ca sunt multi care stiu sa faca asta. Ideea este ca nu pricep de ce exista jdemii de antivirus/antispam/antispy etc pt calculatoare, dar nu sunt si pentru telefoane mobile...
0 0
Păi pentru că în acest spectru de dispozitive, sistemele de operare şi aplicaţiile instalate-instalabile oferă utilizatorului un acces mult mai redus la resursele software ale sistemului, iar atacurile informatice (de orice fel) se bazează pe accesul la acele resurse. Că "interes" pentru informaţii de acel gen există clar.
Există multe software de "remote control", care fac ce ziceai tu, însă alea sunt aplicaţii gândite să fie folosite într-un mod legal, nu ca şi cele de tip mallware, virus sau mai ştiu eu ce goangă.

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Protejarea reţelelor este esenţială în cazul reţelelor private, unde publicul larg nu are gândit nici un fel de acces. Dacă e vorba de reţele publice, aşa cum sunt hot-spot-urile de care vorbeşti, singurul pericol real pentru un dispozitiv ce se conectează la acel nod, este dacă există sharing pe informaţiile din memoria acelui dispozitiv, caz în care acele informaţii devin vizibile în reţea, în mod public. Dacă e securizat însă şi acel sharing, nu mai sunt şanse prea mari de acces la informaţiile private.

Oricum, accesul la datele de acces la mail nu sunt accesibile prin sharingul de care vorbeam, iar SIM-ul cred că nu poate fi accesibil deloc prin intermediul acestor sisteme de acces, specifice în reţelele de calculatoare şi ne-specifice în reţelele de telefonie.
Experimentat (3.1k puncte)
1 plus 0 minusuri
poti sa ramai insarcinat, nu sunt sigur !
Senior (6.9k puncte)
...