Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Vf. folderul Spam după înregistrare.
Pune o întrebare

Newsletter


3.6k intrebari

6.7k raspunsuri

15.3k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 0 minusuri
1.1k vizualizari
Ma refer la descoperirea care a influentat cel mai mult,apropos la raspunsul lui Quark...
Novice (245 puncte) in categoria Diverse
editat de

7 Raspunsuri

3 plusuri 5 minusuri
Salut.

Descoperirile omenirii se leaga intre ele.Nu poti spune ca o anume descoperire e cea mai mare.Sa luam exemplu:Prima mare descoperire a fost roata.Datorita rotii sa inventat ulterior carul si tot asa pina la era nucleara.Cred ca cu ajutorul computerului cuantic vom face o mai mare descoperire decat computerul cuantic.Descoperirea inteligentei artificiale va conduce ulterior la masini constiente mai inteligente decat omul.Deci in concluzie cam toate descoperirile se leaga intre ele.pa
Junior (936 puncte)
editat de
0 0
Confundați descoperirile cu invențiile. Roata nu a fost descoperită --- unde era ascunsă? ---, ci inventată. Descoperi ceva ce există deja: o particulă, un corp ceresc, un element chimic, un fenomen, o proteină, o genă, o specie, un manuscris, o insulă etc. De asemenea poți descoperi lucruri imateriale: legi ale naturii, relații între mărimi, corelații între fenomene, cauzalități etc.

În schimb inventezi ceva ce nu exista: hîrtia, tranzistorul, motorul cu abur, cuvinte, jocuri, calculul infinitezimal, feluri de mîncare etc.
0 0
Ai mare dreptate!
2 plusuri 1 minus
Eu cred că cea mai importantă descoperire a fost ceea ce azi numim Teoria Evoluţiei.

Concurenţa e mare pentru că Personal Computer (PC) de exemplu este una dintre cele mai performante şi incredibile scule inventate vreodată, iar Teoria relativităţii a reuşit şi ea să "deblocheze" o mulţime de pârghii. Însă Teoria Evoluţiei este o abordare ce se manifestă într-o cea mai mare complexitate, atât la nivel uman, cât şi la nivelul celei mai deosebite forme de manifestare a materiei: viaţa!
Experimentat (3.1k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Cred ca cea mai mare descoperire a omenirii a fost realizarea faptului ca acest univers incredibil de mare poate fi explicat cu ajutorul matematicii.

Deci, in opinia mea, cea mai mare descoperire a omenirii este matematica.
Experimentat (3.5k puncte)
6 plusuri 1 minus
cea mai mare descoperire a fost curentul electric.

Fara acesta nu am fi evoluat deloc. Uitati-va ca toata evolutia noastra se datoreaza ultimilor 50-70 de ani.
Senior (6.9k puncte)
0 0
De aceeasi pare sunt si eu.Cam tot ce exista are la baza curentul electric.Debla transmiterea impulsurilor nervoase la multe alte lucruri.
3 plusuri 2 minusuri

Internetul, care s-a transformat într-u depozitar al informaţiei umanităţii.

PS. AdiJapan are dreptate în comentariul său privind diferenţa descoperire-invenţie, dar cred că răspunsurile date sunt în acord cu intenţia lui Coatache, chiar dacă exprimarea lui nu este cea mai riguroasă.

Senior (11.9k puncte)
3 plusuri 0 minusuri

Fara indoiala in perioada ultimelor milenii a fost scrisul, fara el, societatile nu ar fi putut evolua asa repede, datorita lui informatia a putut circula si acumula. Nu poti construi un zgarie nori doar cu limbajul oral. Lucararile complexe au nevoie de limbajul scris.

Probabil incasii ne-au putut demonstra ca se poate ajunge pana la un anumit nivel si fara scris, totusi aveau o forma ingenioasa de registru numita Quipu, un fel de manunchi de sfori cu noduri facute la diferite distante , unde se putea codifica cati locuitori sunt intr-o localitate, cat porumb este in hambar, animale , soldati ,etc.

 

Daca o luam in sens mai larg adica in milioane de ani, poate fi focul sau prima unealta folosita de catre om, totusi au fost perioade foarte lungi, cand umanitatea a batut pasul pe loc, iar evolutia lor a fost extrem de lenta.  (un milion de ani are 10 mii de secole), Homo sapiens a reusit sa sara la alt nivel in ultimii 10 mii de ani, probabil a mostenit instrumentele si focul de la stramosii lui.

Intorcandu-ne la scris, aparitia tiparului a insemnat alt salt inainte, informatia a explodat, a fost ceva asemanator internetului din ziua de azi.

Experimentat (3.3k puncte)
editat de
2 plusuri 0 minusuri
Eu cred ca cea mai mare descoperire a omenirii a fost focul!Datorita lui am evoluat.
Novice (121 puncte)
...