Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
562 vizualizari
Buna ziua!

Am un baietel de 9 ani si nu prea are prieteni. Eu il indem si cand mergem pe afara sa se joace cu alti copii, dar in afara de 2-3 colegi de la scoala, nu imi povesteste de nimeni. Ce-i drept si scoala l-a tinut ocupat, dar acum ca este vara, mi-ar placea sa aiba cu cine sa se joace, sa-mi povesteasca ce bine se intelege cu copiii.
Novice (130 puncte) in categoria Informatii utile
0 0
nu imi amintesc o perioada in care sa fi avut 3 prieteni   in acelasi timp , iar treaba cu  povestitul nu am inteles-o nici pana acum . Dar poate doriti un copil mai normal .
0 0
asa e, si eu ma enervam cand ma intrebau parintii de scoala :))

3 Raspunsuri

2 plusuri 1 minus

 

Poate este mai timid. Sau poate ceilalti copii sunt rautaciosi. Eu stiu... Il trimiti la scoala cu ceva special? Adica, are mobil sau hainute mai altfel decat ceilalti colegi? Eu imi trimit fata in fiecare an in tabara si sunt multumita, face sport, are prieteni. Iti recomand si tie tabara asta, eu i-am contactat prin email la da@tabaradetenis.ro Cel mult la 2-3 saptamani se intalneste cu prietenii pe care si i-a facut acolo, isi dau ei intalnire, ma pune s-o duc in mall, in parc, la ziua vreunui copil. Ce sa mai zic, e fericita si eu odata cu ea.

Novice (130 puncte)
0 0
asta e tare, cica: "are mobil sau hainute mai altfel decat ceilalti colegi?" =))
Deci asta a ajuns scoala, o institutie in care fiecare isi etaleaza Iphone-ul si incaltamintea Adidas. Nu ca nu ar fi deja, dar nu ma asteptam sa fie chiar asa si la nivelul celor mai mici.
0 0
Intotdeauna copiii inregistreaza si tin cont de astfel de detalii. Cand eram mica, desi era pe vremea comunismului (deci nu prea aveam cu ce sa ne laudam) si aveam toti uniforme, eram fascinati de nu stiu ce ghiozdan mai deosebit, un pix mai altfel, un penar mai colorat.

Copiii nu au inca format pe deplin setul de reguli morale, si pot fi mult mai rai cateodata decat am crede. Ei vad mult mai in alb si negru, fara gri.
3 plusuri 0 minusuri

Dacă are 2-3 prieteni e ok. Cam câţi prieteni ai vrea să aibă, Mona? Dacă ai spus totul, mie nu mi se pare nimic în neregulă. Doar nu vrei să fie ca în filmele americane?

Sfatul meu, apropo de "înţelesul bine" cu copiii, este să-l laşi în pace să fie aşa cum este el - nu-ţi proiecta asupra lui propriile idei, idealizate şi greşite, privind lumea copiilor. Copiii au propriile criterii de alegere a prietenilor, iar modul de tratament al celor pe care nu-i plac este destul de... nepoliticos.

Dacă, în schimb, stă izolat în parc, nu-i place să intarcţioneze cu copiii, preferă mai mereu să fie singur decât în preajma altor copii - atunci s-ar putea să fie o problemă. Altfel, totul este ok.

Senior (11.9k puncte)
1 plus 1 minus
imi surade ideea cu tabara. Va multumesc frumos pentru sfaturi!
Novice (130 puncte)
...