Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
861 vizualizari
Am tot auzit de procesul asta dar nu i-am dat atentie, asa ca nu mi-e clar ce a facut exact.
Junior (546 puncte) in categoria Diverse

8 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Ce se spune la televizor este că ar fi organizat Trofeul calităţii ca o activitate camuflată pentru strângerea de fonduri pentru campania electorală. O să vedem ce spun ziarele şi o să revin.

Dar decizia mi se pare incredibilă şi s-ar putea să fie un moment zero din multe puncte de vedere. Nu vom scăpa de politicieni corupţi, dar eu, de azi înainte, văzând că Năstase a fost condamnat, m-aş gândi de 2 ori înainte să fac o porcărie şi nu aş mai gândi ca până acum: oricum nu mi se întâmplă nimic, pentru că nimănui nu i s-a întâmplat nimic până acum.
Senior (11.9k puncte)
1 plus 5 minusuri
Salut.

E vorba de cazul Matusa Tamara si spalare de bani.pa
Junior (936 puncte)
0 0
Ha, ha!
Era o glumă, nu?
Ori aşa eşti tu când eşti serios? Unde ai citit tu că e vorba despre mătuşa Tamara?
0 0
La OTV.Toata tara stie asta mai putin tu.Patetic ca de obicei si vad ca iarasi se aplica efectul de turma la voturi negative...Patetici...
0 0
*** citeşte şi tu ziarele, nu mai bate câmpii non-stop.
Ţi-am mai spus, parcă - patetic nu înseamnă ce crezi tu. Citeşte odată într-un dicţionar.
0 0
Si ziarele sunt sursa suprema de adevar...mai ceva ca biblia :)
Bine, nu ca OTV-ul ar fi ceva mai bun dar tot miroase a spalare de bani...(nimic nou cand e vorba de politica)
Nu degeaba esti patetic, ma emotionezi grav cand te vad asa emfatic dar ma amuz cand imi amintesc ca asa eram si eu... rabdare, sunt sigur ca o sa treci peste :)
0 0
Iahim, tu trăieşti printre cuvinte, nu în realitate. Dacă îţi arăt un film în care îţi spune unul că trăieşti pe Marte, sunt convins că o să pui o întrebare aici ca să ne întrebi care-i garanţia că locuim pe Pământ, cum zic cei neiniţiaţi, că tu ai văzut un film unde zicea altfel. Şi apoi vii şi cu "dovada".
Şi să ştii că te bănuiesc că eşti primul extraterestru.
Partea pozitivă e că ai învăţat ce înseamnă patetic. Deci prezenţa ta pe aici nu fu în van...
2 plusuri 0 minusuri
S-a fosit de influenta conferita de o functie de conducere intr-un partid politic in scopul obtinerii de foloase necuvenite.  Astfel, conform legislatiei romane, a comis o infractiune de coruptie.
Novice (113 puncte)
2 plusuri 0 minusuri

Iată un material bun de pe Gândul.info:

"Acuzaţiile procurorilor. Cum s-ar fi scurs 75 de miliarde de la ISC spre Năstase

Procurorii DNA au acuzat că în anul 2004, înaintea alegerilor prezidenţiale din toamnă, ISC condus de Irina Jianu a organizat un simpozion intitulat "Trofeul Calităţii în construcţii", unde au fost invitate mai multe firme şi persoane fizice, contra unei taxe de participare.

"În realitate, simpozionul reprezenta un cadru în care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strângerea unor sume de bani pentru campania electorală prezidenţială a inculpatului Adrian Năstase", au susţinut procurorii.

Persoanele fizice care au plătit să participe la eveniment "erau fie membri PSD cu funcţii importante în cadrul unor instituţii publice (Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA, Agenţia Naţională Sanitar Veterinară, Compania Naţională a Lignitului, Complexul Energetic Turceni, Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare), fie lideri de partid locali, primari şi preşedinţi de consilii judeţene".

Firmele participante au fost şi ele constrânse moral, au considerat procurorii, pentru că invitaţia adresată de către inspectorii ISC (cei care le avizau activităţile comerciale) de a participa la simpozion era însoţită şi de cererea ca răspunsul firmelor să cuprindă şi o copie a ordinului de plată a taxei de participare la "Trofeul Calităţii".

Taxele de participare erau de 5 milioane de lei vechi pentru persoane fizice şi de 15 milioane de lei vechi pentru firme. ISC a strâns, din taxe, aproape 67,5 miliarde de lei vechi, bani care nu au ajuns însă la bugetul instituţiei, ci la patru fime care s-au ocupat de organizarea evenimentului, deţinute de soţii Popovici, Bogdan şi Marina: MEDIAGLOBE INVEST SRL, URBAN CONSULT SRL, AXA MANAGEMENT SRL şi CONTUR MEDIA SRL.

Ulterior, susţin procurorii DNA, banii au fost transferaţi, prin operaţiuni specifice spălării de bani (cesiune de acţiuni, majorare de capital, contracte false de vânzări de terenuri şi prestări servicii), în conturile altor firme deţinute de soţii Popovici - MEDIA ON SA şi FORUM INVEST SA şi Fundaţia Invest şi AROND SRL, de unde o parte au ajuns în conturile SC Eurografica SRL, deţinută de Vasile Mihail Cristian.

Din această sumă, inculpatul patronul Eurografica a plătit contravaloarea materialelor de propagandă electorală - caiete, fulare, tricouri, calendare, pliante, brichete personalizate cu numele şi imaginea inculpatului Adrian Năstase.

Prin aceleaşi procedee, Năstase ar fi obţinut bani pentru materiale electorale şi de la firma Vertcon din Bacău, unde şefa ISC Irina Jianu fusese acţionară.

Potrivit rechizitoriului DNA, ISC a fost prejudiciat cu aproape 70 de miliarde de lei vechi. În 2012, instituţia a solicitat majorarea prejudiciului la 75 de miliarde lei vechi.".

Mai multe aici: http://www.gandul.info/news/afla-totul-despre-dosarul-trofeul-calitatii-9761644.

Senior (11.9k puncte)
0 0
Pe scurt tot spalare de bani...
1 plus 1 minus
Daca exista o lege clara si care stabileste regulile de finantare a campaniilor electorale, lege ce a fost incalcata de Nastase; atunci isi  "merita" condamnarea. Eu nu stiu de o astfel de lege! Ca dupa cum partidele fac campanii electorale la noi, prin mita si matrapzlicuri;  se poate spune ca Nastase a picat de prost  sau ca asa s-a nimerit.
Experimentat (3.3k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Cum se fura banul public in guvernarea Nastase:

"În 2003, ministrul Agriculturii era Ilie Sârbu. În acel an, Guvernul a dat subvenţii pentru îngrăşăminte la tot ţăranul agricultor. Fabricile care le produceau au obţinut profit din plin din acele subvenţii. Este şi cazul combinatului de la Turnu Măgurele, care atunci era de stat. Cu 200 de miliarde de lei primiţi pe filiera subvenţiilor din mâinile agricultorilor care au luat de aici îngrăşăminte, combinatul de la Turnu s-a retehnologizat. Şi ce se face la noi cu un combinat de stat modernizat pe banii statului? Intră brusc în faliment. Moment în care a venit firma de lichidare Sierra Quadrant din Bacău, oraşul lui Hrebenciuc, şi l-a subevaluat la maxim. Combinatul a fost vândut securistului Ioan Niculae pentru 177 de miliarde de lei, deşi, cum spuneam, numai retehnologizarea recentă făcuse 200 de miliarde de lei. În plus, combinatul deţinea active bune de dat la fier vechi în valoare de peste 10 milioane de dolari, deci alte 300 de miliarde de lei. Trăgând linie, securistul Niculae a luat cu 177 de miliarde de lei un combinat ce cu siguranţă valora peste 500 de miliarde. Surse oficiale ne-au declarat, şi o vor face şi în faţa DNA, că acea afacere a fost instrumentată din biroul fostului ofiţer de Securitate Ristea Priboi şi a fost girată de prea civilul Adrian Năstase şi de prea popitul Ilie Sârbu." (Academia Catavaencu)
Junior (1.3k puncte)
0 0
Da bine zici! Politica guvernantilor de dupa scandal a fost astfel conceputa, incit sa avem si noi romanii, miliardarii (falitii) nostri. Daca justitia l-a incarcerat pe Nastase, pentru citeva firimituri; ce v-a face cu miliardarii de carton care nu au facut bani din realizari de premiul Nobel ci din matrapazlicuri!  Oare, legea lustratiei, nu ar trebuii aplicata celor de dupa 89 si nu celor de dinainte.
1 plus 0 minusuri

Vlad si colegii - ar fi bine macar in ceasul al 12-lea sa va intereseze acest proces - pentru ca nu tine de can-can, ci de functionarea Statului Roman - de care toti ne plangem de 22 de ani (ca inainte nu ne puteam plange - sic !).

Fapt : Statul Roman - (prin extensie Romania) este considerat unul din cele mai corupte din UE ! Si in buna parte aceasta eticheta vine de la chiar cetatenii sai  - adica eu, tu, noi, voi ! Pentru ca inca avem un stat corupt, si acum stam ca milogii la poarta Schengen ! Intai trebuie condamnati guvernantii - apoi privatii care fac trafic de influenta si se imbogatesc ilegal sub aripa acestora !

Fapt: Cheia coruptiei a stat de la inceput in mana guvernantilor ! in cel mai bun caz - au tolerat acesta stare de fapt - prin care s-a scurs averea Statului in buzunarele privatilor - atat pe cai ilegale cat si pe cai legale !!! S-au facut legi speciale pentru devalizarea averii statului ! Cine au fost guvernantii ? Memento pentru cei mai tineri: Pentru mult timp, Ion Iliescu si Adrian Nastase. Cu toate "bubele" lui - Traian Basescu a reusit sa miste ceva - asa s-a ajuns ca Justitia sa aiba curaj sa condamne la 2 ani de inchisoare un Vicepresedinte al partidului de guvernamant - recte avocat Adrian Nastase.

Fapt: Pentru o fapta aproape similara (finantarea ilegala a campaniei si coruptie), Bettino Craxi - prim-ministru italian in anii '80 a primit o condamnare de 27 de ani de inchisoare ! Urmarea: a fugit in Tunisia, unde "nu a putut fi gasit", pana la moartea sa !

Fapt: Dosarul "Trofeul Calitatii" contine acuzatii foarte grave, un adevarat complot la scara nationala - mai exact 15 capete de acuzare ! Avocatul Nastase a scapat cel mai usor - iata sentinta:

"Condamnă pe inculpatul  NĂSTASE ADRIAN la  2 ani  închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev.de art. 64 lit.a, b,  c C.pen. pentru săvârşirea infractiunii prev.de art.13 din Legea nr.78/2000 cu aplic.art.41 al.2 C.pen.

Adica: Art. 13 

Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

Sa speram ca o sa traim ziua in care justitia isi va face treaba de-adevaratelea - parca se intrevede o mica speranta ....

Senior (8.7k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Nastase a furat si a permis foarte multe acte de coruptie, asa ca a crescut probabilitatea ca sa fie prins. Acest caz nu este nici pe departe cel mai mare furt al sau, dar aici nu a mai reusit sa scape. Scuzele ca este un dosar politic sunt false, daca era asa ar fi trebuit sa auzim dinspre UE critici dure ca avem un condamnat politic. Vezi cazul cu iulia timosenko , unde liderii europeni au luat pozitie.
Experimentat (3.3k puncte)
...