Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
551 vizualizari
Junior (936 puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Natura fractala.

3 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Ce vrei să spui?

Eu nu am ştiut că Universul arată la fel oriunde ai privi. Imaginile din spaţiu arată diferit, în funcţie de zona de cer cercetată de telescoapele moderne - deci Universul nu arată la fel indiferent încotro am privi.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Ba arata peste tot la fel.Daca privesti seara cerul cu ochiul liber pe o anumita traiectorie si nu observi nimic asta nu inseamna ca pe acea traiectorie nu exista nimic.Din cauza distantei prea mari ochiul uman nu poate vedea pana la o distanta mai mare.Dar cu un telescop performant oriunde ai privi vei vedea stele si galaxii si iar stele si alte galaxii mai indepartate.De ce nu exista un punct in care sa privesti si sa nu existe nimic?
0 plusuri 0 minusuri
Salut Quark:Ba arata peste tot la fel.Daca privesti seara cerul cu ochiul liber pe o anumita traiectorie si nu observi nimic asta nu inseamna ca pe acea traiectorie nu exista nimic.Din cauza distantei prea mari ochiul uman nu poate vedea pana la o distanta mai mare.Dar cu un telescop performant oriunde ai privi vei vedea stele si galaxii si iar stele si alte galaxii mai indepartate.De ce nu exista un punct in care sa privesti si sa nu existe nimic?Exemplu-Doar spatiu gol.
Junior (936 puncte)
0 0
Deci ai două întrebări:
- de ce cu ochiul liber  cerul pare la fel?
- de ce există galaxii şi stele în toate direcţiile?

La prima ai cam răspuns, la a doua - ce să răspund? Deşi Universul e cea mai mare parte spaţiu gol (în sensul că nu e materie, ci vid), la cât de întins este, se găseşte materie, distribuită în diferite proporţii, mai peste tot, în zona vizibilă.
0 0
Da,dar care este cauza?De ce este distribuita materia mai peste tot?Adica de ce nu avem o directie in care sa fie doar spatiu gol?
0 0
Nu exista vid.
0 0
a spus el vid? a spus spatiu gol
2 plusuri 0 minusuri
Aspectul simetric al universului este o consecinta a modului in care a avut loc explozia primordiala: Big Bang-ul.

Aceasta prima explozie nu seamana cu cele obisnuite (explozia unei grenade, de exemplu). In cazul acestor explozii familiare, energia rezultata se propaga intr-un mod diferit, adica nu se propaga in toate directiile in mod egal.

Dar in cazul Big Bang-ului, energia s-a propagat in toate directiile intr-un mod, din fericire, APROAPE uniform.

De ce din fericire? Daca Universul ar fi fost perfect, iar "densitatea" energiei ar fi fost aceeasi oriunde ne-am fi aflat in univers, atunci gravitatia ar fi fost practic anulata. Imaginati-va o matrice patratica de puncte, astfel incat distanta intre oricare 2 puncte sa fie aceeasi. Acum inlocuiti punctele cu o particula elementara. Daca distanta intre oricare 2 particule este identica, atunci este imposibil ca vreuna dintre ele sa atraga alta particula, ea fiind atrasa in mod egal in toate directiile. Dar, DIN FERICIRE, Universul a avut aceste mici imperfectiuni care au permis manifestarea fortei gravitationale. Acest aspect este explicat mult mai bine intr-unul din documentarele lui Stephen Hawking.

In concluzie, acest caracter simetric al Universului se datoreaza modului aproape perfect de distribuire a energiei rezultata in urma Big Bang-ului.
Experimentat (3.5k puncte)
0 0
ca o completare: aceeasi densitate a energiei, inseamna in cazul Big Bang-ului, aceeasi densitate de particule elementare, deoarece din aceasta energie s-au format si ulterioarele particule care acum formeaza intregul univers observabil.
Există perfecțiunea în realitate?
0 0
Si care ar fi motivul existentei acestor mici imperfectiuni?
Din cate inteleg nu exista greseli ori coincidente...
0 0
Motivul ar fi: nimic nu e perfect.
0 0
Motivul prezentat de tine este ciclic...
Dar fie, si care ar fi motivul pentru care nimic nu e perfect?
0 0
trebuie sa fie un motiv? pur si simplu nimic din universul asta nu e perfect
...