Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
605 vizualizari
Sigur, se poate răspunde simplu: talent, dar răspunsul acesta nu explică nimic.

Mereu m-a mirat uşurinţa unora de a reda obiectul din faţă cu uşurinţă şi fidelitate.

Ce au în plus cei care pot desena cu uşurinţă? La urma urmelor, toţi vedem acelaşi lucru, nu? De ce doar unii sunt însă în stare să redea cu realism ceea ce văd?
Senior (11.9k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
e complicat de raspuns din partea mea, cand eram mic aveam o inclinatie catre schite din creion in care redam perfect aproape orice de la chipuri la tablouri, animale, peisaje.... cu toate ca nu am avut nicio afectiune catre desen.  Pot spune doar ca desenul tehnic din facultate mi s-a parut destul de banal, acuma gandindu-ma ca poate datorita talentului din copilarie...

3 Raspunsuri

0 plusuri 1 minus
Daca esti dreptaci, asta ar presupune ca ai emisfera stanga mai activa, un tipar de activitate specific "talentatului", ce'ti permite sa reprezinti cu acuratete ceea ce intentionezi/vizualizezi .Asta presupune ca ai un control deosebit asupra mainii, acest lucru putandu'se optine pe cale "artificiala",mai exact prin exersare, repetitie, ce determina in timp anumite legaturi/activitate neuronala.
Novice (266 puncte)
0 plusuri 1 minus
Munca impreuna cu pasiunea fac diferenta,ca in orice alt domeniu de altfel.
Novice (157 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Ne naştem aproximativ la fel, însă există totuşi o mulţime foarte mare de diferenţieri de la vizibile, la infime. Nu cred că există o definiţie care să explice diferenţele între pesoane, cuprinse în cuvântul "talent", dar ele există cu siguranţă mai ales la nivel mental, al sistemului nervos, al controlului locomotor, al reflexelor. Mintea este într-atât de complicată încât e evident faptul că o foarte mică diferenţă, câteva conexiuni neuronale suplimentare, sau diferite faţă de alţii, pot să genereze diferenţele acelea la nivel de persoană, acele talente diferite. Nu ştiu când se vor putea descoperii firele logice care să conducă de la acele infime diferenţe la explicarea unor manifestări atât de complexe, la dexterităţile şi talentele uimitoare (uneori) ale unor semeni de-ai noştri!
Experimentat (3.1k puncte)
...