Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
751 vizualizari

Care sunt castele din religia hindusă şi în ce fel sunt limitate drepturile cetăţenilor indieni în funcţie de apartenenţa la o castă sau alta? Înfluenţează acest aspect în mod decisiv viaţa indienilor în prezent în ceea ce priveşte accesul la educaţie, sănătate, slujbe, funcţii publice etc.?

O întrebare similară a fost formulată de goguv în vechiul QA şi nu a primit răspunsuri...

(25 puncte) in categoria Religie
0 0
Nu știu destule detalii ca să răspund, dar întrebări similare i-am pus și eu unui cunoscut indian. Mi-a spus că în India oamenii țin în continuare cont de caste, lucru care le limitează (în special celor din castele inferioare, dar nu numai) anumite libertăți, ca de exemplu alegerea partenerului de viață sau practicarea anumitor meserii și profesiuni.

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri

În primul rând nu sunt caste religioase!

Există 4 caste: a conducătorilor, a preoţilor, a războinicilor şi a negustorilor. Iar cei care nu fac parte din acestea sunt numiţi Paria.

Dacă se mai ţine cont? Cu siguranţă. Rare sunt ocaziile unor paria de a merge la şcoală sau de a se căsători cu cineva dintr-o anumită castă.

Junior (674 puncte)
0 0
Probabil că formula "caste religioase" e una nefericită, dar nu are această împărţire la bază doctrina religioasă hindusă?
0 0
Dacă mergem in extenso, atunci nu e deloc inoportun să spunem că democraţia are la bază creştinismul.
Unii spun că şi comunismul este o formă laică de creştinism pentru că, pe de o parte, "cere de la fiecare doar cât poate da şi îi dă cât are nevoie", iar pe de alta, promite mântuirea prin progres. Omul Nou era ţelul comuniştilor, aşa cum cel al creştinilor este Omul Frumos.
...