Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
577 vizualizari
Senior (11.9k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Te mai trezeste si propriul sorait, depinde cat de profund dormi.
0 0
Intrebarea "insinueaza" ca deosebim sforaitul nostru de al altora. Inclin sa cred ca este adevarat, dar nu din cine stie ce ratiuni absconse, ci pur si simplu pentru ca este un zgomot familiar- pentru care cunoastem cauza !

Pe de alta parte, este logic ca peste un anumit nivel al decibelilor ne trezeste chiar si sforaitul nostru ! Dar in aceste cazuri trezirea s-ar putea sa fie cauzata si de alt fenomen, cum este cel de apnee.

3 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Hmmm, depinde. Se intampla sa te trezesti si de la propriul sforait, si asta destul de des, daca este indeajuns de tare.

Dar este adevarat, ne afecteaza mai mult sforaitul altora.Fiind vba de persoane diferite, ciclul de somn difera, nu adormim in acelasi timp cu cealalta persoana si somnul nostru nu decurge la fel. In timp ce persoana care sforaie e intr-un somn de obicei adanc, noi putem sa fim intr-o faza de somn mai usor. Evident, nu ne trezim intotdeauna cand altul sforaie in camera.
Experimentat (2.6k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Dacă obişnuieşti să sforăi, nu te trezeşte nici propriul sforăit nici al altora, în egală măsură. Numai la începutul somului, conştient fiind (adesea jenat) de meteahna pe care o ai, te poţi trezi.

Junior (674 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Cred ca scoarta cerebrala percepe perfect sunetele si in somn. Sforaitul propriu este cunoscut de aceea nu reactionezi decat la intensitate mare, poate si apnee cum spune Truth.

Pe de alta parte am vazut cum unii sforaie si nu se trezesc, iar cand faci zgomot pe langa ei continua sa doarma, trezindu-se doar cand incerci sa nu ii trezesti si faci putin zgomot, ceea ce ma face sa cred ca actioneaza un fel de instinct de animal salbatic: zgomotul relativ puternic stie ca vine dintr-o sursa cunoscuta pe can micile fosnituri, pasi usori pot insemna un pradator care pandeste.
Junior (994 puncte)
...