Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
328 vizualizari

Cica s-ar putea controla ce sa visezi, iar daca ai un vis urat, il poti incheia. Am mai citit ca te poti antrena pentru a-ti aminti visele dimineata, ceea ce mie nu mi se prea mai intampla. Chiar se pot face lucrurile astea? Daca da, cum?

 

Întrebare din vechiul QA formulată de Calderon...

(25 puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Incearca sa te culci fara sa mananci, cu ceva pe ochi ca dimineata sa ai ragaz sa-ti reculegi visele.
O idee buna ar fi decalcifierea pinealei pentru melatonina deci fluorul trebuie exclus.
O alta varianta ar fi un ametist sub perna :)
In rest meditatia iti limpezeste mintea...
Bafta.

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Ca sa iti amintesti visele dimineata ar trebui sa te trezesti inainte sa se termine, ceea ce presupune ca ar trebui sa te trezesti brusc (sa sune ceasul, telefonul, alarma sau claxon puternic). Si mai eficient ar fi sa ai pe cineva care sa te trezeasca brusc atunci cand ti se misca ochii, dar nu cand e activitatea maxima, ca pierzi visul ;) (cauta Rapid Eye Movement).

S-au creat dispozitive care sa dea alarme scurte la un anumit interval de timp, pentru a trezi "visatorul" suficient cat sa fie constient ca viseaza, dar sa ii permita totusi sa doarma mai departe.

Ar mai fi util sa ai ceva de scris langa pat cand te scoli, un carnetel si pix, de exemplu, pentru ca amintirea visului se sterge repede daca ti se distrage atentia.

Ca sa nu visezi urat, respecta orele de somn, de masa inainte de culcare si, cel mai important, nu te stresa, nu te gandi la chestii urgente din ziua ce vine.
Novice (270 puncte)
...