Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
452 vizualizari
O întrebare din vechea secţiune QA care nu a primit răspuns...
(25 puncte) in categoria Corpul uman

4 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri

Nu cred că există un răspuns definitiv la înceastă întrebare, cel puţin nu deocamdată, dar cercetările asidue care se fac în domeniul creierului probabil că vor aduce şi răspunsuri în anii ce vin.

 

Senior (11.9k puncte)
1 plus 1 minus
Hmm...eu as spune ca exista...se stie ca inteligenta in sine este generata pur si simplu de complexitatea creierului...de diferentierile neuronale sustinute de hormonii tiroidieni am impresia.fiecare neuron comunica prin intermediul sinapselor cu multi alti neuroni...cu cat sinapsele sunt mai eficiente,cu cat numarul lor este mai mare,cu cat structura neuronului este mai bine organizata...cu atat creste calitatea transmiterii informatilor,deci presupun ca si asa-zisa inteligenta...in general un creier mai mic este mai inteligent intr-un domeniu specific,si mai nu stiu...debil in celelalte...ex:Einstein,Newton etc.cu cat ai creierul mai mare scade sansa sa fii geniu caci neuronii pot comunica tot mai greu,in schimb ei devin mai echlibrati,persoana in cauza fiind relativ egala in privinta capacitatii de intelegere intr-o gama larga de domenii...acum,sa presupunem ca o persoana beneficiaza de ambele functii...pai,in acest caz ai putea excela in mult mai multe domenii...ex:Aristotel,Leonardo Da Vinci.insa,vreau sa spun ca este dificil...in general,ca regula...o persoana cu creierul mare este echilibrata,normala,iar una cu creierul mai redus ori sufera de cretinism,ori exceleaza intr-un singur domeniu...sa-mi spui te rog daca te-am lamurit cat de cat ;)
Novice (169 puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Un elefant are creierul de cateva ori mai mare, cu toate ca nu e deloc mai inteligent decat un om. Tin sa cred ca inteligenta provine din felul in care sunt realizate legaturile neuronale, circuitele, numarul de conexiuni...ci nu din pura marime. Probabil ca exista o legatura, dar prea mica/nesemnificativa ca sa poata fi statisticizata. Un om cu abilitati sportive are cerebelul mai dezvoltat pentru ca are anumite refexe mai bune, si implicit acea portiune din creier mai mare. Asta nu inseamna ca e mai inteligent .

Altceva?:)
Novice (301 puncte)
1 plus 3 minusuri

"Creierul nostru cantareste cat 2% din greutatea corpului, dar foloseste 20% din energia corpului.
Energia folosita de creier este suficienta pentru a aprinde un bec de 25 watti.
Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume.
........"

Mai multe la : http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/818/Creierul-Misterul-neelucidat.html

Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Prietene ai o problema? nu ne trebuie articole copiate, ci avem nevoie de raspunsuri inteligente . In plus unele din informatiile de acolo sunt profund gresite.
...