Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
757 vizualizari
Cum ne putem lasa de fumat?
Junior (435 puncte) in categoria Corpul uman
0 0
O metoda mai radicala. Probabil trebuie sa pleci in vacanta la tara inconjurat de persoane nefumatoare, sa le dai voie sa te atentioneze dur daca pari sa cazi, sa nu-ti permita nici macar sa pacatuiesti cu vorba "as fuma "... toata ziua sa fi ocupat 100%. Iar seara daca ispita este prea mare sa iei un sfert de somnifer.  Este un rau mai mic sa abuzezi o saptamana de somnifere decat sa fumezi, in special pt. multi primele 2 saptamani sunt dificile. Exista oameni care s-au lasat in 2-3 zile cand doctorul le-a spus ca sufera de ceva grav.

4 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Vointa ! :)
Experimentat (3.6k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
salut,pe langa ambitie,tigara ,,electronica,,plante,sirop medicinal,am incercat inlocuirea tutunului cu bomboane mentolate,...evident.. nu a durat decat 3 saptamai))....., m,am conformat cu un specialist,care mi,a recomandat o interaga lista de medicatie care  costa o avere,si  era chiar necorespunzatoare cerintei mele...dar...cu ajutorul sotiei am reusit intr,un timp f scurt sa ma las de fumat...))!
Junior (1.4k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Eu am fumat 7 ani jumate, din liceu şi până în studenţie, cele mai spurcate ţigări fără filtru. M-am lăsat de pe o zi pe alta, însă am pregătit temeinic momentul, pentru că ştiam că altfel nu e sigur că voi fi capabil, mă cunoşteam suficient încât să realizez că era o dependenţă puternică, că puteam fi prea slab psihic.

Aşa că practic mi-am băgat singur sula-n coaste, m-am apucat de un sport destul de anaerob, încât dacă făceam greşeala să fumez şi doar o singură ţigară într-o zi, aveam să regret acel moment la momentul antrenamentului. N-a fost deloc uşor, a fost un exerciţiu dur de ambiţie şi voinţă, dar după cca o lună-două, situaţia a devenit foarte bună, dependenţa s-a diminiuat foarte mult, după vreo juma de an a dispărut complet, iar la un an deja simţeam repulsie, lucru pe care-l simt şi acum (faţă de fum şi miros). Acum nu mai am nici o problemă, după alţi 10 ani de la acea cumpănă.

Succes celor care îşi propun, să-i anime doar un singur gând: dacă eu sau alţii au putut, ÎN MOD SIGUR pot şi ei! Nu contează ce am făcut eu sau alţii, se pot inspira, dar trebuie să fie ceva ce li se potriveşte, pentru a crea o motivaţie şi o susţinere interioară puternică.
Experimentat (3.1k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Allen Carr - In sfarsit nefumator - Cartea care a schimbat fumatorii in nefumatori, regulile mele de baza au fost: 1. mi-am dorit cu adevarat sa ma las, chiar m-am plictisit de cate ori ma lasasem (fara carte), 2. intelegerea deplina a regulilor si intiparirea lor in subconstient, 3. 101 Motive sa Nu Fumezi Azi ( se gaseste pe internet)
Novice (105 puncte)
0 0
Am o prietena care a citit cartea aia, s-a lasat si apoi dupa un an s-a reapucat :)) Iar io am citit-o fara nici cel mai mic efect, mi s-a parut o aiureala. Nu exista leac universal pt lasatul de fumat, depinde de cat de mult ii place unei persoane sa fumeze, de cata vointa are si de cat timp dupa e nevoie sa nu mai simta atractia. Stiu pe cineva care s-a reapucat de fumat dupa 7 ani de cand se lasase...
0 0
Hmm, am incercat si in liceu si in facultate sa ma apuc de fumat si nu am reusit cu adevarat.
Cum sa fac sa reusesc ?
...