Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

7 plusuri 0 minusuri
1.8k vizualizari
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Terra-Univers
1 0
Pot spune ca este un fenomen observat inca din antichitate, nu degeaba toate populatiile aveau aceeasi idee despre zei veniti din "ceruri" in "care de foc" etc.

In ziua de azi totusi foarte multe falsuri sunt mediatizate intentionat ca mai apoi sa fie discreditate tot prin surse mass media... si asta doar ca oamenii sa ramana in ignoranta lor cu gandul ca se afla in varful piramidei...
0 0
ce bine zici ,foarte frumos,felicitari!!!
0 0
ce frumos ne putem da cu parerea....insa doar ca "oamenii" de stiinta se cam bat cap in cap cu argumentele lor....mai cauta pe net si explicatia lui stephen hawking
0 0

Inepand din 2017 au aparut in SUA informatii de nivel inalt rferitoare la acest subiect. In revisa Magazin dl prof.dr.mat. Dan Dezideriu Farcas presedintel ASFAN dupa Ion Hobana si Dan Alexandresu si cred ca cel mai reputat ufolog de la noi prezinta saptamanal o rubrica referitoare la toate aceste probleme si are si doua carti referitoare la epistemologie pe care o leaga de opiniile uneori foarte gresite despre fenomenul acesta.

In 8 februarie penultimul sau articol din revista Magazin " Trei ani extraordinari" face un succint rezumat al stirilor ultimilor 3 ani in domeniu despre care si dsa a scris destul de mult in revista aceasta: http://www.magazin.ro/content/view/15628/4/

La o intrebare despre ce crede dlui referitor la un articol al carui link il indic mai jos, articol care incepe astfel:

Pentagonul a recunoscut că a deținut și testat resturi de la prăbușirea unor OZN-uri într-o scrisoare Freedom of Information

intrebare care era formulata astfel:

" E ceva real aici? 

https://playtech.ro/2021/resturi-de-ozn-testate-de-pentagon-care-e-materialul-futurist-care-ne-va-schimba-viata/ "

Dsa raspunde : "E în „zona gri” dar prea se vorbește despre. Până acum, Bragalia a scos la iveală lucruri interesante. Nitinolul - oficial - e o invenție americană mai veche, dar care a apărut cam din senin. De existența unor fragmente aparent recuperate din OZN-uri prăbușite s-a vorbit mult în ultimul timp."

PS Este drept insa ca acest articol de aici, cu discutii interesante, fiind din 2012, este  depasit pentruca pe atunci intrebarea fundmentala era : Oare exista OZN(UFO)? si evident ca pana nu raspundeai la asta era cam fara sens sa intrebi dar ce  sunt ele, ce contin etc , dar azi cand se pare ca existenta lor este recunosuta la nivel inalt cel putin in USA, se pot pune si intrebari de tipul celei din acest text prezentat de mine care redeschid astfel acest subiect pentruca in "qa" se deschid multe subiecte interesante si unele nu se finalizeaza nefiind posibila de fapt finalizarea lor si deci daca este cazul si apare o oportunitate consider ca ele pot fi redeschise si useri hotrasc daca doresc sa se mai implice.

0 0

Cred ca merita citit si acest text tot al dlui Dan D, Farcas din revista Magazin in care se militeaza pentru cercetarea serioasa, stiintifica a OZN(UFO): http://www.magazin.ro/content/view/15673/4/ care se incheie cu un indemn excelent pentru studiile stiintifice: „Sa ne conduca datele la ceea ce sunt”.

5 Raspunsuri

6 plusuri 1 minus
Vezi seria Ancient Aliens de la History Channel. Ai peste 40 de ore de materiale lamuritoare. :)
Novice (117 puncte)
0 0
no` sa fiu....pai si cine e mai destept, History Channel sau Stephen Hawkins?
2 plusuri 0 minusuri

Întrebarea e mult prea vastă şi controversată. Mai bine ai întreba punctual în legătură cu un argument pro/contra! Iar dacă vrei să afli mai multe, sugestia colegului Robert e oportună.

Junior (674 puncte)
2 plusuri 2 minusuri
Un argument pro ar fi ratiunea, iar argumente contra ar fi prostia si dogmatismul
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
prostia din capul tau poate...nu trbuie neaparat sa existe :|
0 0
Deci dacă mergem pe această topică a ta, raţiunea ca argument pro şi prostia ca argument împotrivă, atunci înseamnă că fenomenul OZN este neproblematic, fiind perfect valid din punct de vedere ştiinţific, exceptând proştii care bineînţeles nu sunt demni de a fi luaţi în seamă!
0 0
pai din punct de vedere stiintific,fireste ca viata inteligenta poate aparea in orice loc...enervant e doar faptul ca nimeni nu argumenteaza cat de cat punctul de vedere,mai ales cand NU exista dovezi pro...intelegi?
0 0
I-am răspuns lui Nelu. Nu ştiu de unde a ţâşnit răspunsul tău total irelevant.
0 0
a tasnit asa,sa se afle-n treaba...
0 0
Vorbele lui Nelu imi aduc aminte de un banc: Consider 2 lucruri ca fiind infinite...Universul si prostia, dar am retineri in cazul universului.
"NU exista dovezi pro" este peste puterea ta de intelegere...
Nici nu nevoie sa argumentez ceva, oamenii o sa creda tot ce vor ei, ceva mic numit disidenta cognitiva.
Dovezi sunt peste tot dar noi vedem doar ceea ce vrem sa vedem, cu mintea, nu cu ochii...
Liviu: Daca o luam oficial ne limitam intrucat stiinta nu accepta asa ceva, precum biserica acum ceva timp(amuzant, nu?). Problema ar fi ca tot prostii ne conduc, iar aici cred ca nu exista dubii.
0 0
aici sunt de acord...ne conduc prostii ca tine...aia e marea problema.
0 0
Eu ii invit pe oameni sa gandeasca si sa se "conduca" singuri iesind din pasivitate si ignoranta, tu?
Daca nu faci nimic impotriva problemei esti parte din problema.
0 0
nu e bine ca un prostii sa se conduca singuri...daca un orb calauzeste un orb amandoi cad in groapa.trebuie sa ne conduca oameni specializati in domeniul lor...de exemplu:un medic la ministerul sanatatii,un profesor de literatura la ministerul educatiei,etc...prostii nu trebuie sa se conduca singuri,ar fi o anarhie chiar fara sens...ori sa ne conduca oameni specializati,ori o sa ajungem cum suntem azi,datorita oamenilor tip "populisti",ca tine...;)
0 0
Eu consider ca ignoranta determina prostia deci gandirea libera ar pune capat manipularii dar spiritul de turma isi spune cuvantul.
Toti oamenii manifesta un tip de inteligenta... numai societatea pune eticheta de prost daca nu esti competent unde te vrea. Exact cum ego-ul catalogheaza oamenii prin prisma standardelor acceptate.
Ce preferi, sclav sau prost in ochii sclavilor?
PS: Nu inteleg cum ai ajuns la concluzia ca populismul e sursa tuturor problemelor cand acea ideologie se opunea industrialismului occidental care acum e clar la putere datorita monopolul impus prin imperialism economic.
0 0
consideri gresit...majoritatea oamenilor sunt prosti,iar daca prostia ar gandi libera ar fi haos...sunt de acord ca fiecare are dreptul la opinie,dar numai sub "obladuirea" unor conducatori priceputi,adica prin reprezentati capabili ai poporului,in speta parlamentari...de asemenea eu optez pt un echilibru al puterii,dat de o lege flexibila,dar bine aplicata,si de un rege ca organism de echlibru...regele a fost ultima piedica in calea comunistilor...pe scurt,pt Romania actuala,monarhia tip engleza ar fi ideala...nu ceea ce propui tu:)
0 0
Majoritatea sunt ignoranti, iar lipsa de interes intr-un domeniu determina prostia, nu invers! Prostia nu e ceva intamplator si imprevizibil ci e o caracteristica a oamenilor pasivi, carora le spui ce sa faca/creada/vada ori cum sa gandeasca.
Deci tie "dreptul din nastere" la conducere ti se pare complet rational si corect iar gandirea libera si nealterata ar duce la haos si dezechilibru, ca si cum ceva natural ar putea provoca mai mult rau decat bine...
Un echilibru al puterii il faci singur nu astepti (ca un copil) sa te echilibreze altii dar in general prea multa putere corupe, de asta e mai bine sa accepti liberul arbitru.
Au existat mii de societati "libere" care s-au transformat rapid in tiranii complet impotriva celor mai elementare notiuni de libertate, pana si democratia din grecia antica era mai mult o doctrina care iti dadea iluzia libertatii dar iti impunea limite la fel ca in ziua de azi.
Poate o sa intelegi si tu ca haosul e doar o iluzie a perceptiei si in realitate nu exista totul fiind in ordine in univers.
0 0
nu putem avea dreptul la un liber-arbitru propriu-zis pana in momentul in care noi nu evoluam...suntem ca niste copii...crezi ca daca daca iti dai interesul in matematica,iar tu de la natura nu esti dotat cu inteligenta de acest tip,o sa rezolvi cv?pe drq,tot prost ramai...ne nastem cu un potential...iar in general chiar e destul de mic,raportat la ceea ce avem nevoie pentru a excele intr-un domeniu specific...tu nu intelegi ca mediocritatea nu e viitorul?evolutia se bazeaza pe "survival of the fittest"...in cazul in care am avut un rege care o fost un mare conducator,dat fiind ca are un fiu,este probabil ca acel fiu sa aiba acelasi potential...dat fiind ca taranul Vasile e retardat,probabil va avea urmasi de aceeasi categorie...intelegi???
5 plusuri 2 minusuri
cred in existenta speciilor extraterestre inteligente, in schimb nu cred in OZN ( sau mai bine zis intr-un contact intre extraterestri si vreun guvern Pamantean)

Fenomenul de OZN se datoreaza filmelor Hollywoodiene care ne-au bombardat cerierul cu fel de fel de teorii ale extraterestrilor, iar noi incercam ca niste copii sa gasim si in afara filmelor aceste OZN-uri.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Subscriu.

Pe vremuri toata lumea credea si vedea vrajitoare, acuma e plin de extraterestri. E o chestie de moda.
0 0
Ca si cum noi am ajuns in univers primii... cat are civilizatia umana cunoscuta? cateva mii de ani :) Clar e ceva la moda, pe vremuri erau zei, azi extraterestrii.
0 0
ai dreptate ciprian!
0 0
E o părere. OZN-urile nu vizează neaparat vreo specie extraterestră. Ele pot fi chiar nave terestre, construite de guvernele statelor puternice în cel mai mare secret. Nu tot ceea ce este dat publicităţii este nivelul real la care am ajuns din punct de vedere tehnic.
O idee conspiraţionistă sună astfel: noi suntem de fapt extratereştrii; noi am eliminat dinozaurii pentru a popula această planetă. Deşi sună a SF, gândiţi-vă că în momentul de faţă avem perspectiva unei astfel de invazii, în eventualitatea în care Terra ar deveni nelocuibilă.
0 0
pai propriu-zis nu suntem mai...daca ai stii genetica,ai stii ca suntem perfect inruditi cu toate vietuitoarele acestei planete...noi suntem o alta forma de adaptare,ne-a salbait maxilarul,ceea ce a produs accidental marirea volumului cutiei craniene si probabil si intensificarea sinapselor neuronale...conspiratiile nu au legatura cu ozn,in sensul ca oricum tehnologia noastra nu e chiar foarte avansata...
0 0
Eşti spion?! De unde ştii tu nivelul până la care am ajuns?! Sau poate eşti vreo eminenţă cenuşie şi cunoşti perfect tot ce se poate şti până acum.
Poate tu eşti perfect înrudit cu toate vieţuitoarele acestei planete. Eu însă cred că omul e cea mai atipică vieţuitoare de pe Pământ. Gândeşte-te că numai omul este dotat cu raţiune, conştiinţă de sine şi capacitatea de a-şi face planuri.
0 0
aham...si animalele nu...mai dute pe la scoala...nu sutem noi asa superiori cum ne credem,prin ce ne deosebim e faptul ca avem unica capacitate de a transmite informatii cumulate urmasilor...in rest,nu suntem asa de diferiti ;)...suntem cam 99,8% identici,dar identici cu gorilele,am impresia.
0 0
Identic nu poţi decât 100%. Încă o dată: cred că tu nu eşti foarte diferit de restul animalelor.
Nu ştiu dacă eşti la şcoală, dar poţi să începi mai întâi să înveţi să scrii româneşte şi poate mai stăm de vorbă!
0 0
stiu ma ca nu merge,dar nu am gasit al termen potrivit...tu urmezi ideea generala a prostului ca individ..."eu sunt special"...ei bine,nu esty...eu cred ca m-a creat dumnezeu,si asta ma face special,dar genetic,nu prea sunt :)
0 0
Geneticianule! Vezi că marja aia de 1 virgulă şi ceva la sută este ca de la Bing-Bang la Calea Lactee. Din partea mea poţi să fii "aproape identic" şi cu un castravete!
0 0
spui o aberatie...calea lactee e doar un subsistem,bigbang-ul este un reflux de energie pura convertita in materie...sunt doua lucruri total diferite...dar na,fiecare poate sa "bata campii" fara sa aiba habar ;)
0 0
Preabine isteţule. Dar era vorba de distanţa de la apariţia lui la cea a Căii Lactee. Dar oare de ce mă chinui cu un cercopitec?!
0 0
cercopitecul e maimuta cu coada.pun pariu ca nu stiai ca vertebrele coccigiene sunt ramasite ale cozii de la mamifere...asa-i ca esty special cu ramasita ta de coada?:))
0 0
Pana nu cunoastem sigur ne dam cu parerea iar cand ajugem sa cunoastem mai mult decat de obicei, avem halucinatii...
PS: imi place cum isi dau unii cu parerea intr-un comentariu, ca la urmatoru ceea ce au zis deja e dovedit :)
0 0
tu n-ai vreo treaba cu relatia intrebare-raspuns...pur si simplu te crezi "intelept"...cum se cred toti prostii...si vorbesti fara sa aduci vreun argument stiintific...asa poate si vraul meu de 10 ani. :))
0 0
Aoleu! ce de complimente pe aici. Dar, lipsa ratiunii nu-i tot un fel de prostie? Avem tendinta de a nu lua in considerare faptul ca nu stim f.f.f. multe despre univers si ca civilizatiile mai avansate decit noi, ar putea sa strabata distantale din univers, intr-un timp rezonabil.
0 0
Nu frate, noi am inventat extraterestrii...hollywood-ul e de vina...
Ce NOROC! daca nu era industria de film nici ca mai exista viata in spatiu, da apoi sa mai si calatoreasca...
0 0
tu cred ca ai probleme de logica...eu tocmai asta am spus tot timpul,ca noi nu stim inka nimic...ca ar putea exista,dar nu sunt dovezi...srry,esti cam batut in cap...dupa cum spuneam,nu faci legaturi...banuiesc.
2 plusuri 1 minus
un singur lucru este cert -- ,,exista,,am fi prea incuiati la minte daca ne,am crede singuri in ,,univers,,....
Junior (1.4k puncte)
0 0
ai putea calcula si tu probabilitatea? nu...ca habar n-ai de care vorbesc....
...