Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
2.2k vizualizari
in ultima vreme se vorbeste tot mai mult ca trebuie sa fim "competitivi", ca trebuie promovati oamenii care au "competenţe".
 

cand o anumita caracteristica/trasatura a unui individ/grup devine "competenţă" ?
Junior (1.1k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
A putea judeca intr-un anumit domeniu pe baza experientei acumulate...
Competitie!? "Divide si cucereste" deci lasa instinctul si gandeste-te.
Atunci cand cei ce dicteaza ce si cum recunosc ca ai dreptate, experienta devine competenta...

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri

Competent inseamna sa stii face ceva si bine. Ca exemplu, daca stii sa fierbi un ou nu inseamna ca esti competent in bucatarie, pentru asta trebuie sa te descurci la gatit orice si sa iasa bine.

Competente inseamna sa stii face mai multe lucruri, bine. Daca stii sa gatesti nu insemna ca stii si sa gestionezi bucataria, poate stii toate retetele dar faci risipa (cureti un morcov si arunci jumatate, sau dai bani multi pe chestii inutile). Daca inveti sa si gestionezi bucataria deja ai o competenta in plus.

Cu cat ai mai multe competente cu atat esti mai bun si mai cautat.

Competitivitatea presupune sa vrei (si bine ar fi si sa reusesti) sa fi mai bun decat altii cu aceleasi competente ca tine.

Luand acelasi exemplu cu bucatarul, daca incerci sa gatesti mai bine ca altcineva, chiar daca nu reusesti, inseamna ca esti competitiv, ceea ce este foarte bine pentru ca arati ca nu esti limitat si nu te multumesti cu putin, nu te plafonezi la fiert bine oua, vrei sa le si frigi bine.

Problema promovarii oamenilor competitivi exista la noi datorita tendintei de a angaja rude sau oameni cunoscuti - care de obicei habar nu au ce si cum sa lucreze, in loc sa fie angajati cei care se descurca si lucreaza eficient.

Novice (270 puncte)
...