Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 3 minusuri
784 vizualizari
Novice (111 puncte) in categoria Biologie
0 0
Care-i sensul unei asemenea întrebări? Despre ce bubiţe vorbeşti? Pune o poză, să ne lămurim.

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri

Fixarea azotului este un proces natural esenţial, în cadrul căruia microorganismele transformă azotul, de altfel mai puţin reactiv, în compuşi anorganici ai azotului. Aceştia sunt asimilaţi de plante şi intră în lanţul nutriţional sub formă de compuşi organici ai azotului, asemenea proteinelor din plante.

Bacteriile care fixează azotul se găsesc în nodulii rădăcinilor plantelor.

Novice (202 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
  1.        Salutare, cred ca va referiti la basicutele de pe radacinile plantelor generate de Nematode. Lavrele minuscule care se gasesc in pamant, ataca radacina plantei penetrand si sug seva plantelor. Acesti viermisori sunt foarte greu de depistat, ei produc ofilirea plantei iar pe radacina apar basicute (bubite).
  2.        Aceste basicute se pot inlatura folosind o metoda naturala cum ar fi -- scufundarea radacinei in apa la 50 de grade C, insa multe plante nu pot rezista acestui tratament.
  3.         Daca planta mai poate fi salvata, de regula se schimba pamantul din ghiveci si se indeparteaza radacinile afectate.
Junior (1.4k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Daca vorbesti de bobitele alea deazot depe leguminoase atunci alea sint pline cu azot,pe care acele plante il iau din atmosfera.Daca te referi la arborii care au ceva umflaturi pe radacini alea sint elemente alea radacinii prin care acei arbori respira.(pneumatofori parca se numesc.)Un exemplu chiparosii de balta.Alte bubite nu stiu despre ce vorbesti.Poate bubite de cancer sau la ce te referi mai exact?Sau daunatori care ataca radacinele.
Junior (392 puncte)
...