Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 1 minus
426 vizualizari
Junior (1.3k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie

4 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri

Care energie: calorică, electrică etc?!

Dacă te referi la termenul în sine, el înseamnă în greaca veche mişcare, activitate. La Aristotel, energia pură sau "mişcătorul-nemişcat" cum îi spune el este divinitatea; Dumnezeu am zice noi. 

Junior (674 puncte)
2 plusuri 4 minusuri
Energia este o stare a materiei cunoscute si necunoscute, stare de agitatie (miscare). In cazul energiei potentiale: grvitationale, magnetice, electrostatice, la nivel atomic si nuclear avem niste necunoscute, adica nu prea stim ce genereaza aceste forte.
Experimentat (3.3k puncte)
4 plusuri 1 minus
Energia este capacitatea unui sistem de a efectua lucru mecanic. Un sistem presupus izolat are energia totală constantă, proporţională cu masa sistemului. Există două tipuri mari de energii: energie cinetică (dată de mişcarea sistemului) şi energie potenţială (dată de interacţiunile sistemului cu mediul înconjurător). Prima ne spune ce dezastru ar putea face sistemul dacă s-ar ciocni cu un alt sistem, iar a doua ne spune ce dezastru ar putea face sistemul dacă ar fi eliberat de interacţiuni.
Novice (194 puncte)
0 0
Eu am intrebat ce este, nu cum se manifesta :)
1 plus 0 minusuri
Salut,depinde la ce tipuri de energie de referi(naturala,artificiala) -- (epuizabile,inepuizabile),....dupa vechimea utilizarii lor de catre oameni sursele de energie sunt conventionale si neconventionale ...cosmica sau macrocosmica s.a.m.d...o pot tine mult si bine ....daca intrebarea se refera pur si simplu la termenul in sine,constietizam cu totii ca este o miscare,o activitate evidenta....
Junior (1.4k puncte)
...