Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
771 vizualizari

La apropiatele Jocuri Olimpice se vor utiliza la nevoie si dispozitive LRAD. Interesant este modul de functionare, am gasit un articol bun aici:

http://science.howstuffworks.com/lrad.htm

 

Senior (8.7k puncte) in categoria Stiati ca?-Fizica

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
salut,cu siguranta te referi la miraculosul dispozitiv (defensiv - ofensiv)aparut recent in arsenalul de arme inteligente a marinei americane...

  L.R.A.D --( Long Range Acoustic Device)este conceput si fabricat de S.U.A.(marina americana)si utilizat in mai multe scopuri printre care si cel de a dispersa multimile in caz de(revolte,mitinguri neautorizate,evenimente (cu un grad maxim de securitate s.a.m.d.)

 Dispozitivul Acustic cu Raza Lunga poate emite operational un suntet (mega-puternic)pana la 150 decibeli..catalogandu,se cea mai puternica (arma sonica)din lume..

 Pe langa domeniul militar L.R.A.D.este utilizat in scopuri ca -- indepartarea animalelor salbatice din preajma pistelor de decolare - aterizare a zonei ,,aero,instalilor nucleare,domeniul agricol,operatiuni de cercetare,s.a.m.d...cat si in domeniul de comunicare..

 L.R.A.D.poate functiona cu comenzi multiple in functie de caz -- asupra fiintei umane -- cu rafale (jeturi)scurte intre 100 - 300 metri (330ft) respectiv (990ft)...cu toata ca ,,autoritatile,,au declarat ca pot fi utilizate numai in cazuri,,extreme,,...
Junior (1.4k puncte)
...