Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 1 minus
1.2k vizualizari
Vă rog să nu mă trimiteţi la vreun dicţionar ori nu ştiu ce site.

Întreb despre asta acum, după ce un aşa-numit mentalist a fost desemnat ca fiind cel mai talentat român (nu am urmărit concursul, dar cunosc şi eu, ca multă lume, rezultatul final).

Aşadar, ce caracterizează un mentalist? Ce ştie el să facă mai bine decât omul obişnuit şi de ce?
Senior (8.1k puncte) in categoria Cultura Generala
0 0
Nu stiu daca termenul de mentalist e unul generalizat sau persoana cu pricina l-a adoptat ca suna bine, insa in cazul sau, ca despre el vbim, este un iluzionist ca oricare altul, cu diferenta ca in loc sa recurga la trucurile clasice se bazeaza pe cele care par sa-i acorde insusiri paranormale, cum ar fi telekinezia, controlul mintii, previziune etc.

Evident, este vba doar de truc, cum insusi cel in cauza a mentionat singur; mai mult, a specificat ca a invatat trucurile de pe net. Insa pot pune pariu ca multa lume ce l-a urmarit ar jura ca are cine stie ce talente trascedentale...

1 Raspuns

4 plusuri 1 minus
Ai spus foarte bine asa numitul mentalist. Mentalistul "nostru" nu e altceva decat o persoana care prezinta anumite situatii cu un scenariu premeditat menite sa sfideze legile bunului simt si ale fizicii, in mod intentionat.

Reteta e simpla la o prima vedere, insa e nevoie de mult antrenament si stapanire de sine pentru a realiza bazaconiile cu pricina. Principalul lucru este sa acaparezi atentia publicului cu un discurs cat mai irelevant. Trucul in sine este ,desi ingenios, partea simpla a spectacolului.

Asadar "mentalistul" este o persoana care se foloseste de nevoia de a se distra a publicului, atrenandu-l pe acestea in iluzii demonstrative, fara nici o aplicatie decat cea interactiva.

Mentalistul este un artist in deceptie.
Junior (350 puncte)
0 0
În decepţie? :)
Poate în "deception", dar se traduce diferit în limba română...
0 0
ok, ok  reformulez in "pacaleala"
...