Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Vf. folderul Spam după înregistrare.
Pune o întrebare

Newsletter


3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.4k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
181 vizualizari
Bosonul higgs se cauta in cele mai performante acceleratoare de particule si pina acum nimic.
Junior (435 puncte) in categoria Fizica
editat de
0 0
Ce e acela buson mai nea Pacino? Matale chiar nu esti atent deloc la ceea ce citesti si reproduci pe aici? La cat de folosit e acest cuvant ma astept sa il fi retinut in forma corecta dupa cateva treceri cu ochii pe deasupra lui, dar se pare ca nu e cazul...

Ia mai vezi o data cum se scrie corect si actioneaza in consecinta...
0 0
Am editat noi titlul, tagurile si textul intrebarii, trecand la forma corecta a substantivului in cauza, care este "boson".

4 Raspunsuri

1 plus 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
Pana acum nimic pentru ca, parerea mea, cercetatorii au prea multe locuri unde il pot gasi. Ma refer din punct de vedere al energiilor folosite. Nu se stie exact ce energie trebuie folosita pentru a da peste bosonul Higgs asta.
Experimentat (3.5k puncte)
selectat de
2 plusuri 0 minusuri
Nu e "cautat" in permanenta:)). LHC mai intampina dificultati tehnice..... acumularea de energie costa timp..... timpul inseamna bani....... etc.
Experimentat (1.7k puncte)
2 plusuri 1 minus
Interesant este ca, despre aceasta particula "bosonul higgs", se stie foare multe: se stie ca exista, se stie ce face, se stie ce caracteristici are, se stie cum interactioneaza, etc. ... Doar ca nu a fost descoperita inca ...
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Nu se cunosc atat de multe. Bosonul higgs este o  particula ipotetica purtatoare de forta care face parte din asa numitul 'model standard".
Nu "se stie ca exista", ea este prezenta numai in teorie, deci exista numai la nivel teoretic, ipotetic, inca. De aia s-au investit miliarde de euro la LHC, pentru a demonstra practic, experimental ca ea exista.
1 plus 1 minus
Cine stie, s-ar putea sa-l prinda de coada, pina la urma.
Experimentat (3.3k puncte)
...