Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
9.1k vizualizari
Ce s-ar întâmpla dacă nu am respecta această regulă?

Am citit că sunt mai multe reguli pe mapamond, de la 2 ore la 6 ore. Pe ce se bazează stabilirea acestor perioade?
Senior (11.9k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Sunt mai multe perioade recomandate deoarece sunt mai multe feluri de anestezii. De fapt, ideea cu interdictia de a bea apa si a manca tine mai degraba de anestezie decat de operatie - cel putin la majoritatea operatiilor.

Nu se bea si nu se mananca pentru a nu suprasolicita anumite organe. In timpul anesteziei functiile acestor organe incetinesc. Intestinele de relaxeaza, rinichii, vezica urinara la fel. Alimentatia in conditiile functionarii slabe a intestinului poate duce la varsaturi, iar apa in exces poate suprasolicita vezica urinara, fiind nevoie sa se utilizeze o sonda, ceea ce e si neplacut, si poate cauza si infectii urinare.

Pe langa toate acestea, exista si efectele secundare ale anesteziilor, care sunt minimizate prin aceasta interdictie de a bea si manca, inainte, ca si dupa interventie. Substantele nutritive necesare si lichidele sunt administrate prin perfuzii.

Un doctor anestezist ti-ar putea explica mai in detaliu.
Experimentat (2.6k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Unele tranchilizante care induc anestezia pot provoca voma , cea ce ar putea complica mult treaba medicilor intr-un moment delicat,  pacientul se poate asfixia.
Experimentat (3.3k puncte)
...