Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
782 vizualizari
Am vazut mici documentare in care copii nou-nascuti in apa puteau inota din prima zi.

Alta intrebare, exista animale care nu pot inota ?
Senior (6.9k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Adevarul e ca suntem mare parte apa, nu vad de ce nu am fi in mediul nostru inca de la nastere... sa nu mai zic ca si inainte de nastere tot in lichid amniotic ne dezvoltam :)
0 0
Salut, cand eram mai mic am luat cativa pui de soareci ( aveau inca ochii lipiti, deci probabil aveau cateva zile) si i-am bagat intr-o cada cu apa. Spre surprinderea mea, soriceii au inceput sa inoate, sa se mentina la suprafata si chiar sa se salveze, prinzandu-se cu disperare de marginile cazii, reusind in acest fel sa supravietuiasca.
Cred ca se aplica si in cazul oamenilor...

2 Raspunsuri

1 plus 2 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Aş spune că omul are abilitatea de a se ţine la suprafaţa apei la naştere. Instinctele sunt comportamente moştenite din generaţie în generaţie. Noi nu prea avem instinctul de a înota. Dacă l-am avea, atunci am fi cum sunt câinii, care se aruncă în apă şi înoată. În schimb avem abilitatea de a învăţa să înotăm.

Am citit că sunt şi animale care nu înoată, ca de pildă maimuţele (dar nu toate speciile) ori girafele.
Senior (11.9k puncte)
0 0
dupa cate stiu eu, la om, nu exista abilitatea de a se ridica la suprafata dk nasterea s-a produs in apa. dupa prima respiratie, copilul trebuie ajutat sa se ridice, apoi, dupa un timp are tendinta de a cauta aerul atmosferic. dar cum mamicile nu-i tin prea mult in apa...
instinctele le uitam. gandeste-te doar la supt. stim sa facem asta, inca fb. apoi vine o vreme cand adultii ne invata s-o facem.
nu cunosc mamifere terestre kr sa nasca in apa, deci nu stiu dk puiul de girafa stie sa inoate
3 plusuri 0 minusuri

Da. Trist e că ne naştem cu o mulţime de instincte folositoare ce sunt inhibate de natura excesiv de reflexivă a omului.

Junior (674 puncte)
0 0
As fi crezut ca natura reflexiva ne permite sa ne dezvoltam instinctele atingand noi culmi ale cunoasterii datorita intuitiei...
0 0
Ca în multe alte cazuri, e vorba de măsură. Natura reflexivă ajută, însă numai până la un punct. Dezvoltarea instinctelor prin reflecţie e mai de grabă un fel de readucerea aminte a ceea ce putem face cu adevărat. În artele marţiale, de exemplu, se ştie că trebuie să-ţi suspenzi judecata pentru a acţiona cât mai perfect.
0 0
Pentru ca actiuni premeditate ti-au intrat in obisnuinta prin antrenament manifestandu-se din reflex data viitoare cand e nevoie, dar abilitatea de a gandi ne permite sa ne dezvoltam acele "instincte" mai presus de cele primite prin material genetic.
Ceea ce ne inhiba totusi este frica...
0 0
Nu cred că atunci când te antrenezi sau te joci putem vorbi de frică. Poate o teamă de eşec este mai adecvată, fapt ce implică o stare de reflecţie ce stopează, să zicem, manifestarea firească a acţiunilor noastre. Totuşi, frica, în manieră nereflectată, poate fi de bun augur. Atunci ea activează, pune în gardă instinctele cele mai ascunse.
0 0
Frica e o iluzie care ne impiedica sa ne accesam intregul potential... oricat ai reflecta asupra ei tot o sa realizezi ca nu isi are rostul in constiinta noastra :)
...