Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 2 minusuri
1.2k vizualizari

Pe diverse site-uri, ex: http://www.economizor.secretul.ro/ este prezentat un aparat care daca il tii bagat in priza cica iti reduce consumul de energie. Pe net multi zic ca e tzeapa, altii zic ca nu. Mai putin ma intereseaza acest aspect.

Ce as vrea sa stiu  este, cum ar putea functiona un astfel de aparat?  

Experimentat (3.6k puncte) in categoria Tehnologie
0 0
Am găsit pe un forum o poza cu se se află în interiorul „economizorului”, ca idee. Poza a fost pusă de un individ care făcea de zor reclamă produsului.

Poza: /
Forumul: http://www.elforum.ro/viewtopic.php?f=59&t=67336
0 0
Sunt persoane aici pe site persoane care au cunostiinte de specialitate in domeniu (sau asa pare).
Poate ne poate explica cineva intr-un fel asa ... ca pentru toti muritorii de rand :D
Adica sa ne spuna cineva, daca nu are efect, de ce nu are?
Si daca totusi are vreun efect cum functioneaza?

2 Raspunsuri

0 plusuri 1 minus

daca vrei sa te lamuresti exact ce e cu el uitate la cele 2 filmulete !

Senior (6.9k puncte)
2 plusuri 1 minus

    Salut, in primul rand, acest aparat face parte din categoria "magiei magice".

    In al doilea rand, daca un singur aparat imi realizeaza o economie de 30% inseamna ca daca folosesc patru astfel de aparate  voi avea un plus de energie de 20% iar Enel ma va plati ca si cogenerator.....????. lol.  Vax albina!

    Aparatul este format dintr-un banal condensator nepolarizat de 4,7mF (acela din pozele puse de voi vad ca este de 100-120mF, deci muuuult mai bun... he, he, he...) , 4-5 rezistente de diferite valori si doua leduri, toate frumos ambalate de catre chinezi intr-o carcasa interesanta, cu scopul de a pacali fraierul. 

    Condensatorul are (in teorie) rolul de a stabiliza factorul de putere pe energia reactiva, iar rezistentele si alte cateva mizerii au rolul de a apride ledurile. Adica acel condensator se vrea a avea rolul de baza. Insa (in practica) valorile acestui condensator (4.7mF)  nu sustin la o incarcare maxima a lui, decat aprinderea unui led pe o durata de maxim 2.5 secunde, nicidecum sustinerea diferentelor factorului de putere.

    Factorul de putere indica o relatie intre energia activa si energia reactiva consumata de un aparat electric. La consumatorii casnici, contorul inregistreaza doar energia activa consumata, singura care este facturata si deci platita. Drept urmare putem vorbi cel mult de un stabilizator de tensiune (fapt pentru care Enel va va fi in veci recunoscator), util in casa, dar fara efecte asupra consumului si implicit a facturii.

    Adica, aceasta investitie este foarte buna pentru cei care vand astfel de aparate. Din Shenzhen poate fi cumparat cu 180$ / 100buc.  Nu este magic si nici secret. Este doar pentru fraieri.

 

Junior (394 puncte)
0 0
Cum spuneam ... daca ai fi explicat pe intelesul ... "la tot prostu'" ti-as fi fost in veci recunoscator ...
0 0
Mii de scuze,  mai simplu de atat nu pot.
0 0
Inteleg, e greu sa poti.
Dar tu personal, daca ti-ai pune mintea la contributie ai reusi sa faci ceva prin care se poate economisi energie (electrica de exemplu)???
0 0
Aparat sau circuit electronic? Nu est posibil tehnic, din nefercire.
0 0
Sa inteleg sa stabilizarea tensiunii nu duce la economie de energie ? (Intreb pentru ca habar nu am, am facut doi ani de fizica toata scoala de la gradinita la facultate:)
0 0
Ba da, dar economisesti aproximativ cat consuma stabilizatorul, deci nu este nici o smecherie.
...