Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 0 minusuri
382 vizualizari
Mă gândesc că imaginea devenită "clasică" prin intermediul filmelor din seria Star Trek nu e una care să corespundă cu ceea ce ar vedea un astronaut care s-ar deplasa prin spaţiu-timp cu viteze de, să zicem, 0,7c.

Cam cum ar arăta priveliştea pe care un asemenea astronaut ar vedea-o prin ferestrele navei sale spaţiale în timpul deplasării cu viteze relativiste?
Senior (8.1k puncte) in categoria Terra-Univers

2 Raspunsuri

0 plusuri 2 minusuri

 

Care ar fi probabilitatea sa mergi intr-o directie prestabilita in linie dreapta 10 ani lumina fara sa te izbesti de vreun meteorit ?  
Daca probabilitatea ar tinde catre zero atunci am avea curaj sa mergem cu viteze de 0,7c altfel nu cred.
 
Teoretic am vedea numai negru, intuneric si niste puncte luminoase. In niciun caz dâre de stele cum vezi in star trek
Senior (6.9k puncte)
0 0
Probabilitatea de a te izbi de ceva e irelevantă. Poți să trimiți o cameră video și să te uiți mai tîrziu la înregistrare. Întrebarea e cum s-ar vedea lucrurile la viteze mari.

E ca într-o altă întrebare: cum s-ar vedea un glonț care vine drept spre ochi? Pentru asta nu trebuie să pui ochiul în calea glonțului, ci e suficient să folosești un aparat video/foto și o oglindă. Singurul sacrificiu e oglinda.
0 0
lumina care o vedem noi este din cauza atmosferei. De pe luna s-ar vedea noapte tot timpul. Asa e si in spatiu.

Nush dc dar avand in vedere distantele extrem de mari dintre stele, nu ai cum sa vezi dare sau linii. ca doar nu treci intr-o secunda pe langa 10 stele. ci m-ai degraba pe langa una in 5-6 ani. Deci distorsionarea asta mi se pare irelevanta si fictiva !
2 plusuri 0 minusuri

Obiectele vor aparea distorsionate, o simulare a unei plimbari prin oras la viteze relativiste http://www.spacetimetravel.org/tuebingen/tuebingen5.html

...