Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
326 vizualizari
Putem teraforma Marte prin efect de sera cum deja suntem experti pe Terra prin poluare?
Junior (435 puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Se transforma singura stai linistit :)
Ce zici de o giganta rosie?
0 0
Cea mai completă şi complexă abordare a tematicii teraformării planetei Marte o vei găsi în trilogia Marte a lui Kim Stanley Robinson.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mars_trilogy

Lectură placută!

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Pai... nu poluam Marte ca nu avem activitate acolo. Si chiar daca am muta toate industriile si agricultura acolo si ce mai avem poluant (ipotetic vbind), tot n-am reusi mare lucru, pentru ca e nevoie de mult mai mult.

Dar daca am folosi cantitatea de CO2 pe care o are Marte, atunci da, am realiza o incalzire mai ok. Numai ca asta ar fi doar o faza in terraformare, pentru ca ulterior am avea nevoie si de oxigen, si de azot, si de alte multe "maruntisuri". Si oricum, atmosfera pe termen lung n-ar fi chiar stabila; Marte e mai mic si nu are camp magnetic, o va pierde cum a mai facut-o.

Ma gandesc insa ca daca nu reusim sa mentinem treaba sub control pe Pamant, unde exista si reglajele naturale care ne ajuta, am reusi sa facem Marte o planeta primitoare?
Experimentat (2.6k puncte)
0 0
pai daca nu reusim sa mentimen treaba aici , ce sanse am avea pe marte ?
0 0
Aia e, ca suntem departe sa facem ceva pe Marte. Nici macar nu avem o baza acolo. De fapt, nici macar nu avem o baza oriunde :) Ar trebui ca sa existe mari interese economice pe Marte ca, poate, sa fie candva vreo initiativa de terraformare...

Nu cred insa ca se grabeste cineva cu terraformarea acolo si din alt motiv. Intai se vrea sa se studieze planeta asa cum este, sa vedem daca a existat sau exista ceva viata pe acolo, si abia dupa ce am fi siguri ca stim destule si ca nu exista nimic viu, am risca contaminarea planetei.
0 0
Asa este, contra-argumentul cheie este un camp magnetic foarte slab, impactul cu vantul solar ne-ar zadarnici eforturile !

In opinia mea, pe Luna si Marte ne-am putea stabili mai curand in subteran ...
0 0
Daca nu avem surprize :)
...