Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 1 minus
951 vizualizari
Am văzut că mulţi oameni au o formă de alergie la polen. Care-i ideea? Pentru că polenul este peste tot şi ne lovim de el toată viaţa.

Sunt alergici de mici ori la maturitate au dezvoltat această reacţie la polen?

E vreo diferenţă între alergii? De exemplu alergia la înţepătura de albină este diferită, ca reacţie a organismului, de alergia la polen?
Senior (11.9k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

3 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
fiecare dintre noi are un fond alergic, mai ridicat sau mai scazut. astfel, de-a lungul vietii, un om poate dezvolta alergii f. usoare, pe care nici nu stie ca le-a avut sau poate avea alergii severe. nu e obligatoriu sa faci alergii de mic, ele pot aparea mult mai tarziu. dar fondul alergic il avem din nastere.

 

de exemplu, am vazut forme de alergie ce pot aparea la maturitate, in cazul femeilor: dupa o sarcina, pot aparea o serie de alergii la frig, la vant, la praf, etc.  eu am 2 prietene care au avut alergii de genul asta in timpul sarcinilor sau le-au dezvoltat imediat dupa. eu, de exemplu, am facut alergie in timpul unei sarcini (si am avut 3 la viata mea) la finetti si la seminte de floarea soarelui. dupa ce am nascut, mi-au trecut si nu au mai aparut la celelalte sarcini.

 

inca o chestiune interesanta: cercetatorii au descoperit ca in tarile sarace alergiile sunt mult putin intalnite. Au obervat in Africa, pe copii: dupa ce i-au curatat de paraziti intestinali, f multi copii au dezvoltat diverse alergii. dupa o vreme alergiile au disparut si si-au dat seama ca acei copii aveau din nou tot felul de paraziti intestinali. interesant, nu?
Novice (111 puncte)
1 plus 0 minusuri
Conform unui documentar de pe Discovery alergiile sunt un efect al celui de-al doilea razboi mondial. Pana atunci nu existau alergii ...

Nu stiu ce sa zic ...
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Se pare totuși că prima alergie a fost observată în 1906, de către un medic austriac, Clemens Peter Pirquet. Poate documentarul de pe Discovery spunea altceva.
0 0
Si explicatia cu razboiul care ar fi?
3 plusuri 0 minusuri
Alergia este reactia sistemului imunitar la un anumit stimul pe care acesta il citeste ca fiind rau pentru organism. Este acelasi mecanism ca in cazul reactiei la germeni, numai ca in acest caz, citirea nu este neaparat corecta.

Fondul alergic il ai din nastere, in functie de sistemul imunitar personal. Alergiile sunt mult mai frecvente in zonele unde exista mai multi stimuli ce pot da peste cap sistemul imunitar, de exemplu in conditii de poluare, sau in conditii de supraexpunere la o anume substanta.

In general, cei ce dezvolta alergii o fac pe o anume linie. Astfel, cine are o alergie alimentara e probabil sa dezvolte alte alergii alimentare (sau la medicamente). Cine are alergii respiratorii, poate dezvolta si altele la fel. Nu este o regula universal valabila, dar in general se intampla asa.

Exista alergii pe care le faci in copilarie si care pot disparea la maturitate, odata cu transformarile organismului. Exista si invers, sa nu ai o alergie si sa-ti apara la un moment dat, depinde si de mediul in care traiesti de multe ori. 30% din cei alergici la diverse tipuri de faina sunt cei ce lucreaza in brutarii, de exemplu. Daca vei manca un kg de capsuni odata si ai o sensibilitate, e posibil sa te trezesti cu alergie la capsuni ulterior, fara sa fi avut inainte.

Alergiile in general trebuie monitorizate si tratate. Cele destul de grave si netratate pot duce in timp la aparitia altora, de obicei din aceeasi zona (respiratorii, alimentare, de piele etc), sau la boli mai grave, cum e astmul. In schimb, tratate si daca nu sunt grave, pot disparea treptat, sau macar se pot atenua.
Experimentat (2.6k puncte)
...