Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

6 plusuri 0 minusuri
250 vizualizari
Am citit in ziarul Adevarul ca Chris James, un britanic în vârstă de 54 de ani, a primit un implant supranumit "ochi bionic"  și acum vede din nou într-o oarecare măsură, dupa ce a fost complet orb timp de zece ani.Deocamdata, omul distinge doar forme încețoșate, însă speră ca ceea ce creierul lui interpretează cu ajutorul acelui microcip să se îmbunătățească cu timpul.Deci cu ajutorul tehnologiei va fi redata vederea orbilor in viitorul apropiat?
Junior (435 puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Cred că ar fi util dacă ai da şi linkul către articolul indicat. Nu cred că se supără nimeni, pentru că în felul ăsta putem şi noi citi rapid despre ce e vorba,  fără a mai fi nevoiţi să căutăm pe site-ul celor de la Adevărul.

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Desi este o buna stire, oricare putem in viitor sa devenim orbi, de moment vede doar niste stelute in alb si negru, de unde poate deduce daca o linie este dreapta sau curba. Pt. un orb orice imagine sau informatie cat de mica este de apreciat.

Probabil ca va fi pe etape, dar poate ca vor vedea destul de bine cu acesti ochi bionici peste 40-50 de ani.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
ochii umani au 250 milioane de pixeli iar camara respectiva are doar 1500 pixeli.
1 plus 2 minusuri
Tehnologia va fi capabilă de a reda vederea orbilor. Cred asta cu tărie. Pe măsură ce se fac progrese în înţelegerea funcţionării creierului, iar tehnologia va deveni din ce în ce mai performantă, vom asista la progrese care par astăzi incredibile. Nu cred însă că progresul va fi foarte rapid, cel puţin nu suficient de rapid, raportat la viaţa unui om.
Senior (11.9k puncte)
...