Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 2 minusuri
1.5k vizualizari
Argumentati :)
Junior (1.3k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie

2 Raspunsuri

4 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
Nu. Realitatea este subiectiva. Fiecare dintre noi vedem diferit ceea ce se intampla in jurul nostru.
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Scurt si adevarat. Realitatea nu se confunda cu actualitatea, astfel fiecare vede ceea ce vrea sa vada dar perceptia noastra nu coincide obligatoriu cu adevarul...
Percpetia se manifesta in limita simturilor disponibile dar simturile actioneaza prin intermediul mintii care difera de la individ la individ...
Chiar si mecanica cuantica a dovedit subiectivitatea realitatii.
Realitatea e formata dintr-o multitudine de subsisteme cuantice pe care noi ca observatori le influentam. Dar pentru cei cu mintea deschisa nu e nevoie de experimente pentru a realiza ceea ce ai spus chiar tu...
Respect.
0 0
Un răspuns profund romantic! Dacă e aşa cum spui, cum se face că totuşi recunoaştem în mod obiectiv unele lucruri deloc neglijabile: operaţiile matematice, culorile şi tot ce-i considerat unanim acceptat de către oameni!
0 0
"Scurt şi adevărat"?! Prin răspunsul ăstă deja realitatea voastră nu mai e subiectivă dragilor! Dacă doi oameni sunt de acord asupra unui lucru înseamnă că împărtăşesc un adevăr obiectiv, nu subiectiv. În cel mai bun caz, este vorba de intersubiectivitate, dar ea se arată ca fiind mai apropiată obiectivităţii decât subiectivităţii. Iar mecanica cuantică e un mare nisip mişcător şi nu ştiu ce a dovedit până acum. Avem de-a face numai cu poveşti deocamdată.
0 0
Constientizez ca nu stapanesti termenii, consulta dictionarul si mai vorbim.
Da, e vorba de intersubiectivitate dar nici asta nu prea stii ce reprezinta daca pentru tine tinde spre obiectivitate.
Cat despre mecanica cuantica concluziile le tragi singur, daca esti capabil sa gandesti...
0 0
Mai dă pe la şcoală, netul ăsta vă spală creierul Ce termeni isteţule?!! Tu pui întrebări şi faci pe deşteptul, lămureşte-ne!!
0 0
Te contrazici de mama focului şi tot tu vii cu invective!! Acum nu mai e subiectivă lumea, e intersubiectivă.  Ce legătură are dicţionarul, poate ai nevoie de mai mult...
0 0
Intrebarea este pusa gresit, la fel cum gresite sunt si comentariile lui Iahim, in special cele legate de mecanica cuantica.

"Percepem obiectiv realitatea" - asa trebuia sa sune intrebarea. Iar atunci raspunsul ar fi fost intr-adevar NU, pentru ca nu suntem proiectati biologic pentru asa ceva, nu este necesar pentru existenta noastra, ba chiar ar fi daunator.
3 plusuri 1 minus

Depinde. E o întrebare prea ambiguă. Dacă suntem hinduşi, realitatea cunoscută, aşa cum o ştim, nu e decât o iluzie. Apoi, romanticii considerau că realitatea aparţine subiectului cunoscător, deci realitatea nu ar exista decât prin subiect. În plan raţionalist, obiectiv este ceea ce este cunoscut nu doar de mine, ci şi de ceilalţi. Trecând peste maya indienilor, respectiv fantezia romanticilor, realitatea este obiectivă.

Junior (674 puncte)
0 0
E o intrebare simpla dar categoria ne permite sa dezvoltam... Eu v-am intrebat pe voi, pe fiecare, deci parerea altora nu isi are locul.
E de apreciat ca esti familiar cu astfel de informatii dar daca si cu ele nu esti capcabil sa realizezi ca fiecare vede lucrurile diferit degeaba constientizezi toate aceste credinte.
0 0
În primul rând, ori e o întrebare simplă şi răspundem clar şi concis, ori e mai complicată, "permiţându-ne să dezvoltăm"! În al doilea rând, o astfel de întrebare care se referă la obiectivitate este imperios necesar să fie susţinută şi cu răspunsurile altora, altfel nu am mai vorbi de Obiectivitate. Iar "fiecare vede lucrurile diferit" al tău reprezintă subiectivitatea absolută a romantismului filosofic. Deci, recunoşti implicit că realitatea este profund subiectivă!
0 0
Intrebarea e simpla pentru ca raspunsul general indiferent de motiv este: DA/NU. Nu sunt familiar cu romantismul filosofic dar tot poti sa-ti spun ca nu exista 2 oameni care sa gandeasca la fel :)
Adevarul e simplu, oamenii complica situatia.
0 0
Dacă e aşa simplu, de ce mai pui întrebări?! A răspunde cu DA şi NU face parte dintr-o viziune maniheistă, bigotă, ce nu vede nuanţele! Mai cercetează până să ajungi la convingeri. Eu cel puţin nu sunt convins de nicio viziuni, am doar păreri, speranţe!
0 0
Nu degeaba am spus, argumentati :)
0 0
Te contrazici cam des nene!!
...