Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 5 minusuri
1.0k vizualizari

 

Imi place modelul, aveti idee cum pot sa-mi creez si eu ceva asemanator in curtea din spate?

Junior (1.3k puncte) in categoria Informatii utile

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Asta e una din cele simple și ușor de explicat:

- Alegi centrul figurii. Înfigi un par în el.

- Legi o sfoară de par și trasezi o serie de cercuri concentrice, cu raze în progresie aritmetică.

- Împarți cercul exterior în sectoare și bați țăruși la fiecare sector. Împărțirea o poți face măsurînd cu pasul sau cu o sfoară, la ochiometru. Dacă îți iese „cu virgulă”, adică dacă un sector iese mai scurt sau mai lung decît celelalte, muți țărușii încît să egalizezi sectoarele. În cazul figurii din poză s-a întîmplat să iasă 22 de sectoare.

- Pornești de la cercul exterior și formezi triunghiurile obtuzunghice luînd un punct mijlociu de pe cercul imediat vecin. Culci la pămînt spicele din interiorul triunghiului.

- Repeți.

- Culci la pămînt spicele din interiorul celui mai mic cerc și cele din exteriorul celui mai mare cerc, pînă la un cerc și mai mare.

- Nu are rost să mergi cu cercurile pînă la raze foarte mici, pentru că devine greu să culci spicele din triunghiuri mici.

- Dacă nu vrei să lași urme de pari și țăruși, pui un amic să stea în centru, iar sectoarele le marchezi cu panglici roz legate de spice. Neapărat roz. Dar le iei cînd termini. Nu e nevoie să faci opera noaptea, pentru că și așa ziua nu trece nici naiba pe acolo. Dar dacă ai ezitări poți să te scoli cu noaptea în cap și să faci figura cînd se crapă de ziuă, începînd de pe la ora 4-5. Pînă pe la ora 6-7 cînd începe lumea să treacă prin zonă ai destul timp.

Frumusețea figurii și aparenta ei complexitate vine din faptul că din jocul cercurilor se generează o serie de spirale logaritmice, care pe teren ar fi greu de desenat direct.

Cine cultivă grîu în „curtea din spate” poate încerca.
Expert (12.9k puncte)
0 0
Bun, si cum ma asigur ca iese perfect ?
0 0
Nu trebuie să iasă perfect, pentru că nici figura din poză nu e perfectă. Uitați-vă de exemplu la al cincilea cerc format din triunghiuri, numărînd dinspre interior. Veți vedea că e ceva mai îngust decît celelalte, în special în partea stîngă a pozei. La fel și cercul al optulea. Asta înseamnă că cercurile nu sînt nici egal distanțate, nici riguros concentrice. Deduc de aici că autorii operei nu au folosit un par în centru, ci probabil un om ținea sfoara cu mîinile, dar nu a reușit să stea foarte nemișcat.

Aș fi foarte curios care e rata progresiei aritmetice a razei cercurilor. Nu m-aș mira să fie un număr întreg de metri, iarzi, picioare sau în orice caz un număr rotunjor de astfel de unități.
4 plusuri 3 minusuri
Iahim, nu poţi, my friend, să faci asta în curtea din spate. Îmi pare rău să-ţi spun. De ce? Pentru că extratereştrii au venit cu o maşină extraterestră (sic!) şi au făcut acele tăieturi prin lanul de grâu.

Am citit eu: extratereştrii cam asta fac, când nu dorm: fac forme de care vrei şi tu în curtea de la ţară prin lanurile noastre. Nişte nemernici! Eu am văzut în filme că mai fac şi altceva, dar e minciună! E singura loc ocupaţie: taie şi tot taie prin prin lanurile de pe Pământ!

Vă daţi seama? Bine că Iahim nu este extraterestru, pentru că presimt eu că nu prea-i place munca la câmp şi dacă avea în responsabilitate Pământul, rămâneam naiba fără forme din astea misto!

Iată ce am găsit, la o căutare, pe scientia:
-- http://www.scientia.ro/blogul-catalina-oana-curceanu/2894-cercurile-din-lanuri-premiul-ig-nobel-pentru-fizica-si-extraterestrii.html
-- http://www.scientia.ro/qa/26042/cercurile-din-lanuri
Senior (11.9k puncte)
0 0
Tu la ce intrebari raspunzi !? Eu am intrebat CUM se formeaza nu de cine sunt facute...
Astfel de tipare complexe te lasa uluit mai ales cand apar peste noapte dar e foarte probabil ca au fost realizate cu un BAT si o SFOARA cum afirma cei 2...suna plauzibil :))
PS: Tu raspunzi si in numele lor? (catalina si filip)
0 0
Apucă-te să faci formele astea la tine-n grădină şi vezi dacă-ţi iese. Dacă nu-ţi iese, eşti nepriceput. Pe bune, cam ăsta e tot misterul.
2 plusuri 3 minusuri

 Mostra din exterior/interior.

 Mostra din afara cercurilor.

 Mostra din interiorul cercurilor.

Junior (1.3k puncte)
...