Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
1.2k vizualizari
Novice (245 puncte) in categoria Tehnologie

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
Salut

Altimetrul este instrumentul cu ajutorul caruia se determina inaltimea la care zboara aeronava in raport cu locul decolarii ( aeroport, aerodrom etc.) sau nivelul marii.

Altimetrul barometric are in componenta o capsula aneroida care se deformeaza in functie de modificarile presiunii atmosferice in felul urmator: se va dilata odata cu scaderea presiunii, adica cu cresterea inaltimii, respectiv se da contracta cu cresterea presiunii, adica cu scaderea inaltimii. Cu ajutorul unui sistem de parghii, contractia sau dilatarea capsulei se transmite unui ac indicator.

Altimetrul electric masoara inaltimea cu ajutorul semnalelor electromagnetice emise de la sol: se masoara diferenta de timp dintre momentul emiterii si cel al receptionarii semnalului, in acest fel obtinandu-se inaltimea la care se afla aeronava in raport cu obstacolele de la sol.

Capsula aneroida este un mic "balon" in interiorul caruia se afla presiunea de la nivelul solului sau nivelul marii; este foarte sensibila la schimbarile presiunii. Ti-o poti imagina ca pe un balon de cauciuc, dar nu e formata din cauciuc, ci din materiale speciale.
Junior (1.2k puncte)
...