Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 0 minusuri
278 vizualizari
De pildă un meteorit...
Senior (8.1k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
La limita, pana la ultimul quark, totul e de origine extraterestra :)

2 Raspunsuri

5 plusuri 0 minusuri
De pilda un meteorit poate fi analizat, si daca in componenta lui se gasesc "amestecuri" diferite de standardele pamantesti este considerat "extraterestru".(gen: prea  mult Litiu in comparatie cu fier, etc ...  e un exemplu aiurea ... dar cei care se pricep la chimie iti pot explica proportia medie a elementelor pe Terra)

De fapt este suficient sa cada din cer ca sa fie extraterestru (extraterestru = din afara Terrei).

Apoi, daca a picat de curand, emite radiatii pe care le-a acumulat in trecerea lui prin spatiu. Noi aici pe Pamant suntem protejati de o mare parte dintre radiatii de stratul de ozon.
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Emite radiatii?
4 plusuri 0 minusuri
La un meteorit nu e asa de greu, mai ales daca ai aparatura. In primul rand suprafata prezinta un strat innegrit sau chiar topit (mai ales daca e metalic), ca urmare a trecerii prin atmosfera, ceea ce il supune la temperaturi mari.

Apoi, este vorba de mici formatiuni in interior, de forma sferica, rezultatul topirii partiale a rocii si resolidificarii (in general e nevoie de microscop aici).

Analizele chimice pot arata de asemenea ca e vba de un meteorit, pentru ca are alta compozitie. Pamantul este o planeta activa, care se schimba continuu datorita activitatilor tectonice. In decursul timpului acestea s-au  modificat mult. Meteoritii ce provin din asteroizi mai mari sau mai mici sunt doar putin modificati de la inceputul Sistemului Solar. Exista insa si fragmente ajunse la noi de pe Marte sau Luna, de exemplu, dar si aici compozitia este diferita.
Experimentat (2.6k puncte)
...