Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
2.1k vizualizari

   De ce unii oameni isi ascund data nasterii sau evita sa o spuna?

Novice (207 puncte) in categoria Diverse
0 0
Data nasterii sau varsta?

3 Raspunsuri

7 plusuri 0 minusuri

Pentru ca sunt unii (ca mine) care nu doresc sa fie sunati de ziua lor de "prietenii" care nu-si amintesc de ei decat o data pe an, moment cu care "arunca" aceleasi urari clasice despre sanatate, fericire, noroc, bani, femei, masini, lanturi de aur etc. Mi se pare penibil cand wall-ul facebook-ului iti este umplut de sute de urari de "La multi ani!" de catre persoane pe care nu le cunosti, cu care nu ai schimbat o vorba (cu exceptia clasicului "La multi ani!"), ci numai cateva like-uri sau persoane pe care le cunosti, dar cu care interactionezi numai cu aceeasi ocazie.

Pentru ca sunt unii care nu au chef de petreceri si invitati obsedati si interesati de inca un moment in care sa petreaca (si doar atat). Cred ca la noi, la romani, oamenii de-abia asteapta zilele libere, onomasticile, petrecerile de aniversare, sarbatorile (care sa fie in numar cat mai mare) pentru "a trage chiulul" de la munca, responsabilitatile de acasa etc.

Sau poate ca sunt oameni falsi care nu vor sa dezvaluie varsta pe care o au intrucat considera ca a imbatrani, a avea parul carunt sau a capata intelepciune (nu e general valabil) este o rusine.

Imi doresc sa ma fi nascut pe 29.02...

Experimentat (2.4k puncte)
0 0
:)
Ai răspuns la subiect...
0 0
o sa tim raspund sincer
  nu vor din pura modestie   si mai ales sa b mnu fie o corvoada pt placerea prietenilor care se vorv bucura   mai putin gazda sarbatorita
  ziua de nastere e unica si trebuiev sarbatorita in liniste stii de ce   ft repede se scurge timpul spre batranete
 niciodata spre tinerete
 aici e vb de ceva ireversibil
 deci linistea sufletesaca e sarbatorita pt unii o sarbatoare pentru altii o corvoada
 mihai miron
0 0
excelent pusa problema!super comentariu
0 0
:)) ..Aha, Lena, deci tu vrei să auzi şi să citeşti răspunsurile care-ţi convin ţie numai.....dar numai oare pentru asta...cu sărbătoritul zilei sau uratul îşi ascund oamenii data naşterii?...Ce zici de isteria cu protecţia datelor personale sau alte aiureli de genul ăsta?....sau de modul cum se pot cîştiga bani de unele persoane minore..sau cine mai ştie ce...
0 0
nu,cred ca ai inteles gresit...doar spuneam ca sunt total de acord cu parerea lui Sergiu. Daca tu ai alta parere, respect asta si atat. Nu e vb despre ce imi convine sau nu, e vb ca am dreptul sa ma declar de acord cu ceea ce e conform cu gandurile si comportamentul meu. Nu are rost sa ne indepartam de la subiect - ideea e ca, de ziua mea, prefer sa inchid telefonulm decat sa arborez un zambet fals timp de 24 de ore si sa raspund la chestii de complezenta. Doar 1% dintre cei care te felicita, chiar simt ceva, restul...Nu suntem educati sa relationam altfel, asta e natia, de conjunctura,nu doar cu prietenii,chiar si cu rudele. Sunt f multe lucruri de discutat pe aceasta tema. O zi buna, sincer  :)
0 0
Sincer, şi ţie o zi bună..dar n-ar fi mai bine să le spui că nu doreşti să fii sunată şi urată?...Că poate ei nu ştiu, şi-n continuare vor face acelaşi lucru...dacă pierzi ceva important avînd telefonul închis?...cred că naţia nu are nimic de-a face cu a-ţi exprima deschis opţiunile (şi dorinţele, doar e ziua ta), asta te-ar face mult mai puternică şi înţeleasă...
1 0
Vor intelege gresit daca le spui ca nu-ti place sa te sune, vor crede ca ai ceva cu ei in mod special. Si eu cred ca tine de educatie. Am prieteni pe care nu i-am sunat de ziua lor si nici nu le-am scris pe facebook ori trimis vreo carte postala...cu care ma inteleg la fel de bine in continuare.
0 0
Vezi, asta ţine de acceptare, aşa cum accepţi o persoană ca prieten, îl accepţi aşa cum e, cu toate dorinţele şi opţiunile sale, dacă va crede că ai ceva cu el, e treaba lui, dacă ţi-e prieten, ar trebui să-ţi respecte vrerea....restul ţine de uzanţe şi conformism...şi de maturitatea emoţională a fiecăruia....nu cred eu că prietenia ţine de-o urare legată de aniversare......mie-mi pare rău că nu mi-am urat niciodată cu vreun prieten la mai mulţi ani pentru continuarea legăturii noastre...
4 plusuri 0 minusuri
femeile au problema asta... vor sa para mai tinere
Junior (1.1k puncte)
2 plusuri 0 minusuri

 

nu sunt intrutotul de acord cu Sergiu !
Poate ca am prieteni apropiati care sunt plecati in fel si fel de tari, cu care nu pot vorbi mereu. Asa ca un mesaj simplu de la multi ani nu ma deraneaza cu nimic, ci chiar ma bucura ca inca se mai gandesc la mine.
 
Ce ti se pare asa oribil sa primesti un sms de ziua ta ? Inseamna ca chiar tu ai probleme cu varsta si iti pare rau ca imbatranesti
O simpla conversatie macar o data pe an poate sa ajute.
Oricum legat de facebook chiar daca iti ascunzi de tot ziua de nastere, cand e ziua ta tot apare la toata lumea mesajul "Azi e ziua lui/ei de naştere"
 
eu cred ca intrebarea se referea la anul nasterii si nicidecum la ziua de nastere.
Femeile chiar vor sa se stie cand e ziua lor ca sa primeasca fel si fel de urari, cadouri, ca nu vor sa se stie anul e partea 2a !
Senior (6.9k puncte)
1 0
Da, am o problema cu varsta mea. Cand se mai adauga un an, consider ca sunt mai aproape cu un an de moarte, ca am imbatranit si nu ma gandesc sa multumesc ca am mai trait un an. Asa sunt eu, este parerea mea.
Legat de prietenii plecati din tara: ziua de nastere este precum Sf. Valentin. Au nevoie de o anumita ocazie sa te sune (sa te iubeasca) ca in restul anului poate nici sa nu le pese de tine. Imi place cand un prieten ma surprinde pentru ca-i e dor de mine, vrea sa vada ce mai fac, dar sa nu fie fix de ziua mea de nastere. Nu am nevoie de un calendar care sa-i aduca aminte de mine... Asa vad eu lucrurile.
Nu, pe facebook, cand iti ascunzi ziua de nastere ("Don't show my birthday on  my timeline"), nu o sa apara la nimeni (cu exceptia ta, bineinteles).
Cred ca ai dreptate in privinta ultimului paragraf.
...