Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 1 minus
468 vizualizari

Mă surprind uneori având un mic regret că nu o să pot fi prezent peste 1, 2 ori 5 sute de ani, ca să văd cum va fi lumea atunci.

Dar, ca să fiu cât de cât precis şi nu prea îndepărtat în timp: cum credeţi că se va schimba viaţa personală a celor mai mulţi peste 100 de ani? Credeţi că vor fi schimbări profunde?

Eu cred că nu, în sensul că în continuare cei mai mulţi vor petrece cea mai mare parte a zilei la serviciu, iar o mică parte acasă, în faţa televizorului ori a calculatorului, ceea ce, în esenţă, înseamnă o existenţă simplă, anostă. Tehnologia ne va face locuinţa din ce în ce mai atractivă, putând face atâtea lucruri acasă, încât nu ne vom mai plictisi deloc.

În ce context ar fi posibilă o mutaţie radicală a vieţii personale?

Vedeţi altfel lucrurile?

Senior (11.9k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
...Poate are Proiectul Venus parte de mai mulţi adepţi şi şanse de reuşită în viitor...şi atunci n-ar mai fi nici o viaţă anostă..poate asta ar fi chiar mutaţia radicală...eu cred că e chiar necesară...adică schimbarea radicală a sistemului de valori ale vieţii...

2 Raspunsuri

5 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
Ce stiu este ca evolutia surprinde intotdeauna. Daca mergem cu 100 de ani in urma, realizam ca oamenii de atunci visau ca peste 100 de ani se vor intampla multe lucruri (si o parte s-au si intamplat), insa nimeni nu a prevazut internetul, comunicarea instanta in orice colt al lumii atat prin imagini, sunet, text.

Asa ca probabil, peste 100 de ani vor exista multe dintre lucrurile la care visam acum, dar evolutia ne va rezerva cu siguranta si o surpriza.
Experimentat (3.6k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
inteligenta artificiala ar trebui sa se dezvolte din ce in ce mai mult. masinile vor lua locul oamenilor in multe domenii. asta deja se intampla, multe fabrici au inlocuit oamenii cu masini.

deci, cred ca in viitor oamenii nu prea vor mai avea ce munci. nu stiu cum se va organiza sistemul sa compenseze problema asta. tare cred ca vor fi inlocuiti banii pentru ca nu mai au cum sa circule din moment ce nu va mai fi munca.

daca tehnologia va evolua puternic e posibil un scenariu ca-n filmul Idiocracy. oamenii stau acasa cu bere, junk-food,  se uita la tv, isi petrec timpul in realitatea virtuala...

sunt posibile multe scenarii. daca calitatea vietii se imbunatateste sunt sanse mari ca populatia globului sa se dubleze si asta va duce la scaderea calitatii vietii.
Junior (1.1k puncte)
...