Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
323 vizualizari

Sunt de parere ca masinile ne vor intrece destul de repede in multe aspecte - si in cele din urma si in inteligenta. Iata cum arata Terminatorul anului 2012:

http://www.bostondynamics.com/robot_petman.html

(deschideti meniul Robots pentru a vedea si alte creaturi mecanice cu caracteristici uluitoare - si ganditi-va ca acestea sunt cercetari publice cu bugete relativ reduse !)

Intrebarea este: cum va reactiona Omenirea in fata performantei "mecanice" din ce in ce mai evidente in viitor ? In ce directii anticipati modificari ?

Senior (8.7k puncte) in categoria Stiati ca?-Tehnologie

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Dar problema nu este una "mecanica"...lucruri asemanatoare au fost realizate cu mult timp in urma.

Problema tine de algoritmi si mai ales de puterea de calcul.

Ce doresc cel mai mult sa se realizeze, este calculatorul cuantic...caci odata realizat...viitorul va fi plin de posibilitati.

Daca acest lucru va fi realizat, atunci acele "creaturi mecanice" vor capata "viata".

Mai departe nu pot spune decat ca va fi cel putin fascinant... .  .   .
Novice (266 puncte)
0 0
Mane, un ciborg inglobeaza doua probleme diferite: creierul electronic (IA) si  infrastructura comandata ("corpul"). Amandoua trebuie sa fie performante, corpul trebuie sa fie rezistent, puternic si fiabil, IA sa fie capabila sa-si indeplineasca scopul programat.

Chiar si dupa ce puterea de calcul a IA o va depasi pe cea umana, ramane problema softului rulat - respectiv a mobilului unei IA devenita constienta. Si apropo, acel moment nu va fi ca o brusca iluminare, ci va fi un punct din procesul de crestere a complexitatii "cerebrale".
Eu cred ca acel hotar va fi momentul in care masina isi va scrie propriul program din care va elimina comenzile de control uman.

Pana atunci, vom trece prin etapa programarii unei IA cu un soft avansat care sa permita independenta masinii pentru cazul in care comenzile radio primite de pe Terra nu sosesc in timp util sau nu sosesc deloc. Am pus si o intrebare pe aceasta tema, care ar fi legile de functionare ale unei IA indepedente - dar nu mi-a raspuns nimeni convingator...
...