Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 3 minusuri
595 vizualizari
Tinand cont ca personalitati ca: Benjamin Franklin, Thomas Edison.. .au renuntat la scoala  dupa cativa ani.. si totusi au devenit niste "genii"daca pot sa spun asa...te face scoala mai destept...iti schimba "ratiunea"?

Sa spunam ca Vasile a facut 4 clase, iar ion a facut 12 ani, aman 2 au 20 ani acum... o

sa-l ajute pe ION sa gandeasca..nu stiu mai logic? sa aibe alta ratiune?sau...

Multumesc
Novice (120 puncte) in categoria Cultura Generala
0 0
te-ai chinuit mult sa scrii atat de agramat ? Eu te sfatuiesc sa te duci in continuare la scoala.
0 0
Persoanele care au abandonat scoala ca mai tarziu sa devina personalitati in anumite domenii sunt exceptii de la regula. Daca s-ar face o statistica, s-ar observa imediat. Este plin in lume de analfabeti sau cu doar cativa ani de scoala la activ, si de obicei se afla pe treptele cele mai de jos ale societatii.

Pe de alta parte, tot statistic cei ce au ajuns cineva urmand scoli ar avea o proportie importanta.
0 0
Inteleg ce sugereaza intrebarea ta, Eugen, dar "pacatuiesti" prin a folosi acest termen atat de ambiguu  - inteligenta. Exista multe forme de inteligenta, am mai discutat pe aici, de pilda sunt academicieni care sunt total nepractici in viata sociala si multi ar zice in sinea lor : "-Ce prost !"

E adevarat ca scoala romaneasca se axeaza gresit prioritar pe transmiterea de informatii si nu pe transmiterea de metoda - exact in parabola cu "pestele sau undita". Informatia este disponibila in cantitati uriase in zilele noastre, ceea ce trebuie transmis tinerilor este metodologia si utilizarea informatiei.

Exemplele tale nu sunt dintre cele mai elocvente, Franklin si Edison erau foarte pragmatici, fiind in primul rand oameni de afaceri inainte de a fi inventatori. Da, daca acesta este modelul succesului in viata, aceasta ar putea fi o cale de urmat, aprofundezi un domeniu si nu mai ai nevoie de scoala !
Dar acestea sunt exceptii de la regula - asa cum zicea Gabriela !

2 Raspunsuri

5 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Ideea e ca scoala are mai multe "functii", nu numai aceea de a incerca sa te faca mai inteligent. Din scoala ar trebui sa iesi mai organizat, mai sociabil, mai eficient, mai perseverent, ar trebui sa-ti scoata in evidenta inclinatiile, aptitudinile, etc ...

Eu sunt convins ca scoala, chiar si cea romaneasca actuala, asa cum e ea, contribuie la a te face mai "inteligent".

Daca vrei sa faci un test, poti sa-ti dai un copil la gradinita/scoala/facultate, iar pe celalalt sa-l tii acasa ... Peste 20 de ani ne spui rezultatul ... :))))

(Sper sa stii de gluma)
Experimentat (3.6k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
depinde de mediu, daca ai colegi cretini..

off-topic: Edison nu a fost un geniu, becul cu incandescenta a fost inventat de un rus. Edison a imbunatatit metoda(cu alte materiale) si a comercializat becurile. astfel el a devenit faimos si bogat. de acel rus nu mai stie nimeni nimic. Edison dorea sa fie folosit curentul electric continuu pe scara larga. atunci a aparut Tesla cu metoda curentului alternativ si afacerile lui Edison s-au dus in jos
Junior (1.1k puncte)
...