Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
453 vizualizari

Se pare ca inca o idee gresita este demontata, rezistenta "moderna" a bacteriilor la antibiotice nu este o acumulare recenta, este scrisa demult in codul lor genetic. Nu e de mirare, probabil ca si in codul nostru genetic sunt codate caracteristici inhibate ale inaintasilor biologici.

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2128564/Antibiotic-resistant-bacteria-ancient-cave-create-new-drugs.html

Tradus binisor:

http://www.realitatea.net/o-super-bacterie-descoperita-intr-o-pestera-ar-putea-schimba-medicina_932578.html

Senior (8.7k puncte) in categoria Stiati ca?-Biologie
0 0
Deci după ce că ai dispărut atâta vreme, te întorci şi ne distrugi tot ce ştiam despre bacterii??? :)
0 0
Pentru un articol detaliat: http://news.nationalgeographic.com/news/2012/04/120411-drug-resistance-bacteria-caves-diseases-human-health-science/

Asta pt ca nu citesc niciodata ceva pe dailymail si mai ales pe realitatea. :) Subiectul e un pic mai complex, arata ca nu toate bacteriile sunt rezistente (si astfel se explica faptul ca rezistenta apare in timp), dar ca pot avea loc transferuri de gene intre ele, de aceea mecanismul dezvoltarii rezistentei este mai complex decat credeam, si daca stim mai bine cum functioneaza, am putea lupta cu forte noi impotriva acestei rezistente.
0 0
Salut Quark !
Multumesc pentru completari Gabriela ! Bineinteles ca dupa site-urile romanesti trebuie cautata imediat sursa, dar am zis sa fie ceva in romaneste. Dar articolul de pe National Geographic este mult mai bun !
0 0
As vrea sa adaug ceva in lamurirea ideii, ADN-ul unei specii contine o cantitate colosala de informatii sub forma succesiunii unor baze azotate. Smecheria este ca doar o mica parte din acesta este "codant" ! De pilda ADN-ul uman contine 25.000 de gene (secvente de baze azotate), dar din acestea NUMAI 1% sunt codante = participa la constructia corpului.

Ce sunt restul 99% ? Informatii privind adaptarea la mediu a stramosilor. Aceste informatii nu sunt pierdute definitiv, ar putea fi reutilizate daca o cer conditiile.
Alt exemplu: o planta numita Paris Japonica are cel mai lung genom cunoscut, de 50 de ori mai lung decat al omului !

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...